1

Onderwerp: vulling workshop

welke vullingen gebruiken jullie voor workshops?

ben even benieuwd ik meestal banketbakkersroom en jam... iemand een beter idee?

2

Re: vulling workshop

Botercreme?

3

Re: vulling workshop

je kunt het beste botercreme gebruiken, blijft goed buiten de koelkast, banketbakkersroom niet...

4

Re: vulling workshop

Ik gebruik van alles.... maar ik laat de cursisten dan ook de vullingen zelf maken :) . De taarten staan de meeste tijd in de koelkast dus dat is geen probleem. Als ik op locatie werk zonder koelkast gebruik ik vaak een huisgemaakte jam, aangevuld met een (witte)chocobotercreme of een merengue botercreme of zoiets......Ik vind zelf botercreme niet erg lekker dus vandaar.
Er zijn overigens ook zat cursisten die een vanille-botercreme erg lekker vinden hoor, dus die heb ik ook altijd.

Eten met liefde bereid en dat proef je! www.lapatissiere.nl

5

Re: vulling workshop

Barbaral schreef:

je kunt het beste botercreme gebruiken, blijft goed buiten de koelkast, banketbakkersroom niet...

is dat zo?? er zit toch geen melkproduct in??

6

Re: vulling workshop

ehm... ik had begrepen dat het niet buiten de koelkast bewaard kon blijven... ik zal het checken bij de kok bij ons in het bedrijf werkt!

Re: vulling workshop

peet78 schreef:
Barbaral schreef:

je kunt het beste botercreme gebruiken, blijft goed buiten de koelkast, banketbakkersroom niet...

is dat zo?? er zit toch geen melkproduct in??

ja hoor er zit  volle melkpoeder, magere melkpoeder, dragerstof melk in.

Mvg Claudia
Ik begin mijn dieet altijd op dezefde dag. Morgen!!!

8

Re: vulling workshop

o oke dan ga ik over op jam met merenque botercreme, (of de botercreme van de mix.... (is iets minder werk volgens mij)

Re: vulling workshop

Barbaral schreef:

ehm... ik had begrepen dat het niet buiten de koelkast bewaard kon blijven... ik zal het checken bij de kok bij ons in het bedrijf werkt!

ik heb het een tijd geleden gecheckt bij DR OEtker, en zij zeiden 'in de koelkast'

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

10

Re: vulling workshop

jam met creme... of moet een speciale taart vulling op verzoek zijn bij indivduele workshop... dan gaat hij tussendoor in de koeling.... maar groepsworkshops alleen jam en creme dus

mijn nieuwe website is in de lucht...neem een kijkje op www.personaltouch-cakes.com

11

Re: vulling workshop

peet78 schreef:

o oke dan ga ik over op jam met merenque botercreme, (of de botercreme van de mix.... (is iets minder werk volgens mij)

Volgens mij is de merengue-versie van de botercrème ook niet (goed/lang) buiten de koelkast houdbaar door de eiwitten?  :think:   :o

12

Re: vulling workshop

Ik gebruik voor de workshops botercreme (mix) met een smaak wat meestal varieert en dat combineren met een laag jam naar keus.

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl

13

Re: vulling workshop

Kadohke schreef:

Ik gebruik voor de workshops botercreme (mix) met een smaak wat meestal varieert en dat combineren met een laag jam naar keus.

Ik ook, vergat ik dat nog erbij te zetten.....

14

Re: vulling workshop

yep, gecheckt, id koelkast. HACCP (hygiene code) vereist dit. Beperkt houdbaar na maken!

15

Re: vulling workshop

annick67 schreef:
peet78 schreef:

o oke dan ga ik over op jam met merenque botercreme, (of de botercreme van de mix.... (is iets minder werk volgens mij)

Volgens mij is de merengue-versie van de botercrème ook niet (goed/lang) buiten de koelkast houdbaar door de eiwitten?  :think:   :o


ik gebruik de mereque met eiwit poeder dus dat kan wel... ga voor de zekerheid maar botercreme mix gebruiken

bedankt allemaal voor de reacties

16

Re: vulling workshop

peet78 schreef:
annick67 schreef:
peet78 schreef:

o oke dan ga ik over op jam met merenque botercreme, (of de botercreme van de mix.... (is iets minder werk volgens mij)

Volgens mij is de merengue-versie van de botercrème ook niet (goed/lang) buiten de koelkast houdbaar door de eiwitten?  :think:   :o


ik gebruik de mereque met eiwit poeder dus dat kan wel... ga voor de zekerheid maar botercreme mix gebruiken

bedankt allemaal voor de reacties

Hmmmmmm...... met eiwitpoeder aangemaakt is het wél houdbaar buiten de koelkast? Geen idee hoor, ik ga het eens navragen!  ;)

17

Re: vulling workshop

annick67 schreef:
peet78 schreef:
annick67 schreef:

Volgens mij is de merengue-versie van de botercrème ook niet (goed/lang) buiten de koelkast houdbaar door de eiwitten?  :think:   :o


ik gebruik de mereque met eiwit poeder dus dat kan wel... ga voor de zekerheid maar botercreme mix gebruiken

bedankt allemaal voor de reacties

Volgens mij is deze ook buiten de koelkast houdbaar mits je het maakt met verse glucose stroop. Zo is mij verteld. Die stroop bereikt nl. een temp. van 160 graden en op die manier worden de eiwitten gepasteuriseert...

Hmmmmmm...... met eiwitpoeder aangemaakt is het wél houdbaar buiten de koelkast? Geen idee hoor, ik ga het eens navragen!  ;)

18

Re: vulling workshop

isabel-le schreef:
annick67 schreef:
peet78 schreef:

ik gebruik de mereque met eiwit poeder dus dat kan wel... ga voor de zekerheid maar botercreme mix gebruiken

bedankt allemaal voor de reacties

Volgens mij is deze ook buiten de koelkast houdbaar mits je het maakt met verse glucose stroop. Zo is mij verteld. Die stroop bereikt nl. een temp. van 160 graden en op die manier worden de eiwitten gepasteuriseert...

Hmmmmmm...... met eiwitpoeder aangemaakt is het wél houdbaar buiten de koelkast? Geen idee hoor, ik ga het eens navragen!  ;)

Heb je het inmiddels al nagevraagd?