Onderwerp: taart van cupcake mix breekt in stukken
Hallo allemaal,
Zojuist heb ik voor het eerst een vierkante taart (patisse vorm 21x21x5) geprobeerd te bakken. Ik dacht dat het wel een keer leuk was om cupcake mix te gebruiken aangezien hierop staat dat het ook voor een taart kan. Normaal gebruik ik biscuit trouwens. Op het pak stond 70-75 minuten maar naar 60 min was hij bruin en kwam de prikker er schoon uit. De cake was trouwens wel vrij laag maar dat maakte in dit geval niet uit want het was een oefenprojectje.
Toen ik de cake doormidden gesneden had met de leverler, en de top om wilde keren zodat ik er vulling in kon doen, brak hij in 3 stukken. Uiteindelijk heb ik het gerepareerd door alles met de botercrème weer bij elkaar te plakken maar ik neem toch aan dat dit niet de bedoeling is.
En daarom dus mijn berichtje hier.... wat doe ik verkeerd, hebben anderen dit ook en hoe voorkom ik dit volgende keer.
Groetjes en alvast bedankt,
Lisette