Re: [TIPS] makkelijke tips voor bakken, vullen en bekleden
jazeker super tips thank you
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Sjablonen, Patronen & Howto's » [TIPS] makkelijke tips voor bakken, vullen en bekleden
jazeker super tips thank you
Wat een superhandige tips
hartelijk bedankt
Nog een tip. Als je taart bekleed hebt en overtollig marsepein er afsnijdt, kun je de marsepein waar botercreme op gekomen is, niet meer lang bewaren. Ik snijd dus altijd nog een randje extra af. De buitenste rand, kun je net als marsepein nog erg lang bewaren. De binnenste rand waar restjes botercreme op zitten, gebruik ik voor dezelfde taart voor de decoratie, of ik gooi het weg, of ik eet het op .
Nog een tip. Als je taart bekleed hebt en overtollig marsepein er afsnijdt, kun je de marsepein waar botercreme op gekomen is, niet meer lang bewaren. Ik snijd dus altijd nog een randje extra af. De buitenste rand, kun je net als marsepein nog erg lang bewaren. De binnenste rand waar restjes botercreme op zitten, gebruik ik voor dezelfde taart voor de decoratie, of ik gooi het weg, of ik eet het op .
Heel goed! Ik eet het idd vaak op
*openingspost*
Ik heb de rest van dit topic nog niet doorgelezen, maar enkel in de openingspost stonden al handige tips .
Als ik meer tijd heb ga ik het nog eens allemaal doorlezen .
Hartstikke fijn! en een handige lijst met tips, ik heb er erg veel aan en heb hem gelijk uitgeprint om "bij-de-hand" te hebben als ik een taart maak!!
groetjes, Mieke
Bedankt voor het delen!
Dit is echt een handig overzicht Zeker voor beginners zoals mij.
Het forum staat echt VOL met allemaal handige tips, maar begin maar eens te zoeken als je weinig tijd hebt
Ik had ook nog twee vraagjes:
- Bij welke vullingen moet je wel en niet een dijkje maken van botercreme? Ik wil graag een taartje maken met tobleronemousse, dat moet met een dijkje zeker?
- Mag er in de botercreme bij het afsmeren ook nog iets extra in voor de smaak? Vb, geplette banaan ofzo? Ik ben anders bang dat het niet zo lekker is en teveel nr boter smaakt..
Dit is echt een handig overzicht Zeker voor beginners zoals mij.
Het forum staat echt VOL met allemaal handige tips, maar begin maar eens te zoeken als je weinig tijd hebt
Ik had ook nog twee vraagjes:
- Bij welke vullingen moet je wel en niet een dijkje maken van botercreme? Ik wil graag een taartje maken met tobleronemousse, dat moet met een dijkje zeker?
- Mag er in de botercreme bij het afsmeren ook nog iets extra in voor de smaak? Vb, geplette banaan ofzo? Ik ben anders bang dat het niet zo lekker is en teveel nr boter smaakt..
Dit is echt een handig overzicht Zeker voor beginners zoals mij.
Het forum staat echt VOL met allemaal handige tips, maar begin maar eens te zoeken als je weinig tijd hebtIk had ook nog twee vraagjes:
- Bij welke vullingen moet je wel en niet een dijkje maken van botercreme? Ik wil graag een taartje maken met tobleronemousse, dat moet met een dijkje zeker?
- Mag er in de botercreme bij het afsmeren ook nog iets extra in voor de smaak? Vb, geplette banaan ofzo? Ik ben anders bang dat het niet zo lekker is en teveel nr boter smaakt..
Of er bij tobleronemousse een dijkje moet weet ik niet; bij twijfel JA. Beter een dijkje voor niks dan geen dijkje waar het wel had gemoeten.
Voor wat betreft de smaak van de botercrème om af te smeren: daar kun je de smaakjes van patidess erg goed aan toevoegen. Veel keuze, erg weinig per keer van nodig en erg lekker!!
yvonnevantilburg schreef:Dit is echt een handig overzicht Zeker voor beginners zoals mij.
Het forum staat echt VOL met allemaal handige tips, maar begin maar eens te zoeken als je weinig tijd hebtIk had ook nog twee vraagjes:
- Bij welke vullingen moet je wel en niet een dijkje maken van botercreme? Ik wil graag een taartje maken met tobleronemousse, dat moet met een dijkje zeker?
- Mag er in de botercreme bij het afsmeren ook nog iets extra in voor de smaak? Vb, geplette banaan ofzo? Ik ben anders bang dat het niet zo lekker is en teveel nr boter smaakt..Of er bij tobleronemousse een dijkje moet weet ik niet; bij twijfel JA. Beter een dijkje voor niks dan geen dijkje waar het wel had gemoeten.
Voor wat betreft de smaak van de botercrème om af te smeren: daar kun je de smaakjes van patidess erg goed aan toevoegen. Veel keuze, erg weinig per keer van nodig en erg lekker!!
Alleen niet de champagne smaak, die is daar veel te nat voor.
Alleen niet de champagne smaak, die is daar veel te nat voor.
Dat wist ik niet, die smaak heb ik nog nooit gebruikt
Maar ze begon zelf over banaan en daar heb ik wel ervaring mee
harstikke bedankt voor je fijne tips.Ik ga onze 25 jaar huwelijks taart maken en moet er 4 maken en omdat ik van te alles klaar wil maken gaan ze diepvries in dus kei bedankt voor je tips groetjes ellen
harstikke bedankt voor je fijne tips.Ik ga onze 25 jaar huwelijks taart maken en moet er 4 maken en omdat ik van te alles klaar wil maken gaan ze diepvries in dus kei bedankt voor je tips groetjes ellen
altijd fijn de bassis weer eens door te kunnen nemen toch!! lief dat je dat met ons wilde delen. is toch weer een werk om het op te schrijven (ik heb zelf gister en van morgen aan een how to gewerkt. was wel blij dat hij af was hihihih)
Het enige wat bij mij nog vaker mis gaat is het plooien van de marsepein/rolfondant.
OF het plooit, OF het gaat er totaal scheef op...zodat ik met de onderrand moet "foetelen".
Tips/trucs?
groot genoeg uitrollen dus voldoende marsepein/fondant nemen. zodat je een rand buitenje taart over houd.
eerst maak je de bovenkant nejtes glad en dan ga je voor zichtig naar beneden wrijven (als het kreukt weer even omhoog trekken en nogmaal wrijven tot dat het strak zit. en dan kun je ook nog smooteren om het helemaal strak te krijgen.
als je met boter creme hebt af gesmeert kunje die ook eerst even een tijdje in de koelkast zetten dat is die wat steviger en makkelijker te bekelden.
als je de fondant uit rolt kun je hem om je deeg roller rollen en zo over je taart heen leggen. of op een placematje(las toevallig net ergens op een stukje uit gesneden tafelkleedje) en zo op zijn kop je marsepein/fondant er op leggen het kleedje er voorzichtig afpeuteren.
zelf leg ik ook gewoon mijn handen in het midden onder de lap uitgerolde fondant/marsepein en drapeer het zo over de taart. maar de bovengenoemde is makkelijker om scheurtjes en kreuken te voorkomen.
hoop dat ik het zo een beetje goed heb uit gelegt. en zullen nog vast meer tips komen!
Dit is wel handig even allerlei tips en punten op een rij. Heb een aantal maanden geleden een workshop gevolgd,maar wil nu zelf aan de slag gaan. Hier heb ik dus wel wat aan.........
Goede overzichtelijke info, ik denk dat een hoop mensen er wat aan zullen hebben!
Super handig! Ik ben pas begonnen met het maken van taarten en vind deze tips echt heel bruikbaar!
dank je wel!!!
Dankjewel voor de tips Echt super ik ben er heel blij mee!!
tis een oud bericht maar toch zeg ik nog ff THANKS!
Handig!
Handig!
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Sjablonen, Patronen & Howto's » [TIPS] makkelijke tips voor bakken, vullen en bekleden
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.