1

Onderwerp: Mijn eetste bisquit staat in de oven

Ohhh, spannend hoor, heb mijn eerste bisquit in de oven staan, alleen.... :grr: bakpapier rand vergeten. Wist dat ik wat vergeten was, totdat ie in de oven ging, toen schoot het me te binnen. Hij moet nog een minuut of 13 (denk ik), maar komt nog niet over de rand heen. Hij is wel al hoger, maar zie nog geen problemen. Heb hem op 175 graden gezet, 35 minuten in een electrische oven. Hopelijk is dat goed. Alleen kan ik hem nog niet bekleden, gezien ik nog geen marsepein heb  :(

Nou, ik wacht vol spanning af, alleen nu nog even zoeken wanneer hij uit de springvorm mag.

Hihi, sorry als mijn berichtje hier niet hoort te staan, maar ben ook best wel een beetje zenuwachtig  :Y

Groetjes Tamara  http://tam1970.hyves.nl/

2

Re: Mijn eetste bisquit staat in de oven

Als je zeker wil weten of ie gaar is kan je er even een sateprikker ik prikken. Als deze er schoon uit komt is je kapsel klaar en gaar

3

Re: Mijn eetste bisquit staat in de oven

Zit al helemaal klaar er voor met prikker, zit alleen in het midden een beetje een bult, zakt dat nog wel wat in dan?  :o

Groetjes Tamara  http://tam1970.hyves.nl/

Re: Mijn eetste bisquit staat in de oven

Hee tamara,

Succes met je eerste taart.... komt helemaal goed!!! Ik gebruik nooit bakpapier dus geen vrees haha...

Peggy

Taarten op bestelling en WORKSHOPS.....
www.taartendroom.nl

5

Re: Mijn eetste bisquit staat in de oven

dat het midden wat omhoog komt is geen probleem hoor :)  Wel in het midden dan prikken want daar is je taart het hoogst :) Straks als ie klaar is op ze kop en de bult is zo weg enne het voordeel van deze hobby is dat de bovenkant nu straks de onderkant is (als het geen bolletje is dan)

6

Re: Mijn eetste bisquit staat in de oven

Hij is naar mijn idee nog niet gaar, staat al op 43 minuten nu. De bult is al een beetje ingezakt, denk door het prikken er in. Moet ik nu de temp hoger of lager gaan zetten, want weet niet hoe de zijkanten en de onderkant er uit zien, maar boven is ie al behoorlijk bruin. Ohh, voel me echt een leek hahaha.

Groetjes Tamara  http://tam1970.hyves.nl/

7

Re: Mijn eetste bisquit staat in de oven

:lol:  :lol:  :lol: Is ie al gaar ???

8

Re: Mijn eetste bisquit staat in de oven

Waarom denk je dat ie nog niet gaar is?

9

Re: Mijn eetste bisquit staat in de oven

Ja, volgens mij wel  :D . Prikker komt er droog uit nu. Alleen is ie een beetje scheef gebakken, de ene kant zit ruimte in de springvorm en de andere kant zit ie tegen de rand aan. Nou ja, is ook pas de eerste, dus als ie mislukt is, pech gehad. Wil hem wel gaan bekleden met marsepein, maar gezien ik waarschijnlijk pas morgenavond marsepein kan gaan halen, zal ie denk ik de vriezer in moeten of kan hij dan gewoon in de koelkast en dat hij woensdag pas bekleed word. En waarin kan ik hem dan het best bewaren?

Groetjes Tamara  http://tam1970.hyves.nl/

10

Re: Mijn eetste bisquit staat in de oven

daffy schreef:

Waarom denk je dat ie nog niet gaar is?

Er bleef nog wat aan de prikker hangen, vandaar  :)

Groetjes Tamara  http://tam1970.hyves.nl/

11

Re: Mijn eetste bisquit staat in de oven

Hij kan gewoon in een diepvries zakje in de vriezer :Y  Als je nog geen marsepein hebt of hij is toch een beetje mislukt zijn cakpops ook erg leuk om te proberen :Y

12

Re: Mijn eetste bisquit staat in de oven

:o  Geen idee wat cakpops is  :) , maar kids verheugen zich op marsepein, dus moeders moet wel en kan ik daar ook gelijk in oefenen, want ook dat heb ik nog nooit gedaan. Appeltaart maken gaat me makkelijker af  :lol:

Groetjes Tamara  http://tam1970.hyves.nl/

13

Re: Mijn eetste bisquit staat in de oven

kan ook met een pedaalemmerzak of een paar lagen huishoudfolie. Heb je 'm al wel uit de oven? Als het nog kan, omgekeerd op een rek kieperen om af te koelen, dan zakt ie nog ietsie in en krijg je een rechte taart :Y

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

14

Re: Mijn eetste bisquit staat in de oven

oke, ga ik gelijk doen!  :)

Groetjes Tamara  http://tam1970.hyves.nl/

15

Re: Mijn eetste bisquit staat in de oven

whoehahaha, berg en dal is er niets bij. De zijkanten zijn niet mooi recht, nu hij zo op zijn kop ligt, is de onderkant aan één kant wat minder breed als de bovenkant, weet niet waardoor het is gekomen, maar vermoed dat dat aan mijn oven ligt. Maar desondanks ben ik er super trots op.  :Y  :Y

Groetjes Tamara  http://tam1970.hyves.nl/

16

Re: Mijn eetste bisquit staat in de oven

:think: zienzienzien :Y

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

17

Re: Mijn eetste bisquit staat in de oven

zal zo een foto maken  :)

Groetjes Tamara  http://tam1970.hyves.nl/

18 Laatst bewerkt door daffy (21-02-2011 15:14)

Re: Mijn eetste bisquit staat in de oven

De onderkant kan je ook altijd nog recht afsnijden als em toch te schuin vind en dan van wat overblijft cakepops maken :Y

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=17249

Re: Mijn eetste bisquit staat in de oven

Als je hem morgen gaat bekleden hoef je hem echt niet in te vriezen hoor. Dit deeg blijft heel lang vers....

Taarten op bestelling en WORKSHOPS.....
www.taartendroom.nl

20

Re: Mijn eetste bisquit staat in de oven

@peggy: maar dan niet in de koelkast toch? dacht dat ie daar droog van zou worden

21

Re: Mijn eetste bisquit staat in de oven

http://i51.tinypic.com/jszzv5.jpg

Hoop dat de foto te zien is.  Dank je wel Peggy, zal hem dan maar niet invriezen. Bekleden wordt dan pas woensdag. Niet te hard lachen hoor, doe ik wel voor jullie hihi.

Groetjes Tamara  http://tam1970.hyves.nl/

22

Re: Mijn eetste bisquit staat in de oven

Ik lach niet hoor! Ik vind dat het voor een eerste kapsel er helemaal niet slecht uitziet. Denk alleen dat je springvorm onderin een stukje smaller is dan bovenin en dar ie daardoor een beetje scheef is

23

Re: Mijn eetste bisquit staat in de oven

dan zou dan de bovenkant smaller moeten zijn, want hij ligt nu op zijn kop, de bodem ligt naar boven toe. Zal hem eens opmeten of het daadwerkelijk zo is, want vind het wel een rare gewaarwording zo, hoewel ik dus met appeltaart daar weer geen last van heb en bak die in dezelfde vorm. Maar dank je wel hoor, ben er desondanks toch ook wel stiekem trots op. Het zal het bekleden niet makkelijker gaan maken zo.

Groetjes Tamara  http://tam1970.hyves.nl/

24

Re: Mijn eetste bisquit staat in de oven

:rolleyes: zeg ik net zelf dat de bovenkant onderkant word draai het zelf als nog om :lol:

25 Laatst bewerkt door Carien (21-02-2011 16:04)

Re: Mijn eetste bisquit staat in de oven

:think: misschien heb je de oven te vroeg open gedaan, dat ie daardoor een beetje ingezakt is aan 1 kant (de koude kant zeg maar).
Je kunt het zien wanneer een biscuit gaar is: wanneer de zijkanten iets beginnen te krimpen, dus loskomen van de vormkant, is de biscuit gaar :Y
Dan deur op een kier en voelen aan de bovenkantvan de biscuit; voel je een luchtbel, dan nog 5 min in de oven; voel je 'spons' (terugveren) dan istie helemaal gaar.

Al met al ziet ie er prima uit hoor :Y , gewoon lekker vullen en afsmeren, marsepein erover en  :9  :9  :D


oh en bij woensdag pas bekleden, zou ik 'm invriezen hoor, woensdagmorgen eruit halen, half uurtje wachten en aan het werk :Y

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl