Onderwerp: Mascarpone met aardbeien en witte chocolade
Hierbij mijn recept van de vulling van mijn eerste taart, de bloemetjestaart. Het was een beetje improviseren dus ik weet niet overal hoeveel ik precies heb gebruikt. Het koken gaat bij mij vaak op gevoel en ik doe maar een beetje was me lekker lijkt. Omdat het nog iets miste heb ik er op het einde toch nog wat citroen bij gedaan. Maar omdat het anders te zacht zou worden heb ik er ook 3 gelatine blaadjes bij gedaan. Dat was perfect. Deze hoeveelheid was ruim voldoende
voor twee lagen van een taart van 30 cm doorsnede, het restje wat overbleef hebben we lekker uit de kom opgegeten.
Mascarpone met aardbeien en witte chocolade
500 g mascarpone
beetje basterdsuiker
een paar eetl. Cointreau
100 g witte chocolade fijn gehakt
400 g aardbeien (denk ik het was een bakje van 500 gr waar al wat van was gegeten)
Sap van 1 citroen
3 gelatine blaadjes
Laat de gelatine in koud water weken.
Klop de mascarpone met een beetje suiker (ik heb zelf op gevoel gedaan dus kan niet precies zeggen hoeveel ik had) en de Cointreau goed los. Pureer de helft van de aarbeien fijn en de andere snij helft in kleine stukjes. Voeg de aardbeien puree en de fijn gehakte witte chocolade door de mascarpone. Schep de stukjes er door. Verwarm het citroensap en haal deze van het vuur. Los hier de gelatine in op en roer door het mascarpone mengsel. Laat een beetje opstijven in de koelkast voordat je de taart gaat vullen.
www.lekkerenzoet.nl