1

Onderwerp: Dulce du leche?

Is dat lekker? Beetje lastig te beantwoorden natuurlijk, maar hoe dik wordt het? En is de smaak te vergelijken met caramel gemaakt van gecondenseerde melk (met een heleboel suiker ;))

2

Re: Dulce du leche?

Ja!! Dulce de leche is hetzelfde als wat je krijgt wanneer je zo'n blikje gecondenseerde melk anderhalf uur in een pan met koken water laat carameliseren!!
Persoonlijk vind ik het errug mnjammie, veel lekkerder dan bebogeen...(die ik wel weer lekker vind gemengd met botercreme ; maar dulce de leche,de echte kant en klaar of zelf gemaakte wint 't!)

Voor elke minuut die je boos doorbrengt, verlies je 60 seconden geluk!!
Time will tell it allemaal wel!

3

Re: Dulce du leche?

Noukie schreef:

Is dat lekker? Beetje lastig te beantwoorden natuurlijk, maar hoe dik wordt het? En is de smaak te vergelijken met caramel gemaakt van gecondenseerde melk (met een heleboel suiker ;))

Dat is precies wat het is. En als je er van houdt is het heerlijk!!!! Ik heb nu weer 3 blikjes staan pruttelen. Maar ik laat ze 3 uur koken, want dan wordt de caramelsmaak sterker. En dan is het idd behoorlijk stevig. Als het moeilijk te smeren is kan je het even verwarmen in de magnetron. Als je het korter kookt is het makkelijker smeerbaar (Maar persoonlijk vind ik het dan ook minder lekker)

If life gives you lemons, make lemoncurd.

4

Re: Dulce du leche?

Bedankt voor de antwoorden, ga het tussen de chocolade taart van mams smeren  :Y

Re: Dulce du leche?

Het is heerlijk alleen ik koop het kant en klaar in een blikje bij ellen :D Heb geen geduld om zelf te pruttelen :)

6

Re: Dulce du leche?

Ik ook niet  ;) . Koop het bij de Emte kant-en-klaar.....

7

Re: Dulce du leche?

Hoef je toch geen geduld voor te hebben? Ik heb vanochtend een pan op gezet met water en 3 blikjes. (10 seconden) Heb 3 uur later het vuur uitgedraaid (1 seconde) Heb in de loop van de middag de blikjes uit de pan gepakt, afgedroogd, de pan leeg gekieperd en de blikjes in de kast gezet. (40 seconden) Al met al dus geen minuut werk.

If life gives you lemons, make lemoncurd.

8

Re: Dulce du leche?

Okay heb een blikje zo'n twee uur laten koken, weet het niet precies, maar was er klaar mee  :rolleyes:  en nu staat het af te koelen in koud water.... wanneer kan ik het nu veilig openen?  Ben erg benieuwd naar de inhoud namelijk :P

9

Re: Dulce du leche?

Jemig de pemig wat is dit lekker zeg, dit is niet goed om in de koelkast te hebben staan  :rolleyes:

10

Re: Dulce du leche?

..... ehhh...... O-) had niemand je daarvoor gewaarschuwd dan? :+

If life gives you lemons, make lemoncurd.