1

Onderwerp: inzakken

Hallo,

Ik heb even een vraagje, gisteren een taartje met het biscuitdeeg van deze site, gevuld en afgesmeerd met banketbakkersroom, bekleed met marsepein en nu zijn de zijkanten helemaal ingezakt, het marsepein heeft zich helemaal tussen de snijlagen gevormd zeg maar.

Heeft er iemand enig idee hoe dit komt?

2

Re: inzakken

Probleem is waarschijnlijk afsmeren met banketbakkersroom. Daar zit teveel water in en daar kan de marsepein niet tegen. Afsmeren met iets waar geen water in zit, 1:1 botercreme bijvoorbeeld (evenveel gram poedersuiker als roomboter).

3

Re: inzakken

Dat is een snelle reactie & thanks voor de tip!

4

Re: inzakken

Alexandra schreef:

Dat is een snelle reactie & thanks voor de tip!

Graag gedaan!

5

Re: inzakken

idd de banketbakkersroom. :D

Groetjes van Corry
http://taartenvancorry.nl/

6 Laatst bewerkt door Alexandra (13-02-2011 20:25)

Re: inzakken

maar..... de taart was wel superlekker, was zo op!  :Y