Onderwerp: Lemon Curd
Hoi Hoi iedereen,
Heb deze recept van "Bakken met plezier" geplukt. Heb 'm zelf niet uitgeprobeerd , maar het leek me wel een lekkere frisse vulling voor de toch al zo zoete fondant en marsepein.
Voor 1/2 liter:
3 citroenen
300gr suiker
75gr roomboter
3 eieren
1. De citroenen met heet water afspoelen, afdrogen en de schil fijnraspen.
Het sap uitpersen
2. Citroensap en rasp in een grote pan oen. De suiker en de boter toevoegen en het geheel al roerend verhitten tot de suiker en de boter zijn gesmolten.
Laten afkoelen.
3.De eieren goed erdoor roeren.
4.Het mengsel op een matig vuur al roerend verwarmen tot de creme aan de lepel blijft hangen.
5. Direct in kleine , grondig schoongemaakte potten gieten en deze goed sluiten.
6.De creme is in de koelkast ongeveer 4 maanden houdbaar.
In totaal +/-2100 Kcal.

(beter dan uit een potje en best simpel om te maken), alleen is de rasp van de citroen wat aan de grove kant, dus de volgende keer zal ik het met mijn kaasschaaf rasp eraf halen of de stukjes rasp nog wat kleiner snijden.
) aan de slag gaat, kun je beter een potje kant-en-klare curd kopen.