1

Onderwerp: ben bezig maar hellup

ik heb net de aangevette slagroom van hier gemaakt

maar het is echt extreem weinig
het recept was 

100ml slagr
suiker
mixen

40gr mascarpone

moet ik het zelf aanpassen

groetjes  patries.....wil alles ook zo mooi kunnen

2

Re: ben bezig maar hellup

Hangt van de dikte van je laag af en de grootte van je taart....

Re: ben bezig maar hellup

heb een halve taart gebakken rond is tie 24cm

maar het is zo weinig,

groetjes  patries.....wil alles ook zo mooi kunnen

Re: ben bezig maar hellup

o ja en hij  is denk is ca 6 cm hoog moet er wel bij zeggen dat het de eerste keer is dat ik ga vullen
vandaar ook een halve taart de andere helft was om te proeven of de smaak goed was

groetjes  patries.....wil alles ook zo mooi kunnen

5

Re: ben bezig maar hellup

Voor een taartje van 20 cm gebruik ik 125 ml en 40 gr mascarpone. Daar doe ik 1 laag mee ongeveer.
Ik kan me voorstellen dat het voor een 24 rond te weinig is. Voor een halve taart zou het voor 1 laag genoeg moeten zijn denk ik, alleen niet echt een hele dikke laag.

Re: ben bezig maar hellup

oo ok leek zo weinig
en het smaak ook precies als slagroom d8 dat de smaak anders zou worden door de mascarpone

groetjes  patries.....wil alles ook zo mooi kunnen

7

Re: ben bezig maar hellup

nee smaak verandert niet, de slagroom wordt er alleen ateviger van. heel geschikt om toeven mee te spuiten bijvoorbeeld, en je taart stort niet zo snel in met deze room. Mascarpone heeft al een roomsmaak, is alleen dikker.