1

Onderwerp: Biscuit ietswat droog

Hoi Allemaal!!

Ik ben nu een korte tijd bezig met bakken, maar mijn biscuit wordt iets te droog! Ik gebruik het recept van hier. Weet iemand wat ik misschien kan toevoegen of weglaten????

Ik hoor graag van jullie!

Dit is het recept:

ingrediënten:
5 eieren
150 gr. suiker
125 gr. bloem
25 gr. maizena
zakje vanillesuiker
zout

Deze hoeveelheid is goed voor een ronde vorm van 24cm of een vierkante van 20x20.

Re: Biscuit ietswat droog

hoe lang en op welke temp bak je? en wat voor oven heb je? hoe laat je hem afkoelen?

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

Re: Biscuit ietswat droog

ik denk dat je naar de wijze van bakken moet kijken want ik heb altijd hetzelfde recept (zelfde als dat van jou) EN IK HEB ALTIJD (AL ZEG IK HET ZELF) EEN PERFECT BISCUIT 

sorry capslock aan

like it...love it....till you just can't resist !!!!

4

Re: Biscuit ietswat droog

Bedankt voor jullie reacties!!


Ik bak hem 45 min op 160 graden in een hete luchtoven.

Hoe doen jullie dit ???

Re: Biscuit ietswat droog

hmmzz... hoe ziet je taart eruit? zit er een flinke bolling op? hoe hoog wordt ie?

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

6

Re: Biscuit ietswat droog

hij wordt wel bol ja.. niet altijd even bol maar soms wordt ie ongeveer 3 a 4 cm bol en soms helemaal niet!

Dus ik weet echt niet wat ik verkeerd doe!

7

Re: Biscuit ietswat droog

bij mij wordt het ook altijd te droog. ik denk dat ik het te lang laat bakken..

Re: Biscuit ietswat droog

als er een bolling op je taart zit staat je temperatuur te hoog. Probeer het eens 10 graden lager. waarschijnlijk zal je kapsel ook minder droog worden.

iedere oven is weer anders. Bij mij thuis bak ik op 160 graden hete lucht, bij mijn moeder thuis bak ik op 140 graden hete lucht, die oven geeft een veel te lage temp aan dan hij daadwerkelijk is.

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

9

Re: Biscuit ietswat droog

Okee!! bedankt voor je tip! Ik zal het proberen!
Ik heb weleens gezien dat mensen het 10 min op 160 doen dan 10 min op 150 en 10 min op 140 denk je dat dat zou helpen?

10

Re: Biscuit ietswat droog

Dat is een tip die zou kunnen werken, maar helaas is elke oven anders, dus blijft het een kwestie van uitproberen...........

Je mix maken, bakken en opschrijven hoe je hebt gebakken en vervolgens wat het resultaat is.............uiteindelijk krijg je dan een oplossing die voor jouw oven het beste werkt.

Ik heb nu al 7 maanden een nieuwe oven en te weinig gebakken, weet nog steeds niet hoe ik nu de mooiste en lekkerste kapsels krijg  :rolleyes:

11

Re: Biscuit ietswat droog

Bedankt voor jullie tips!!

:thumb:

Re: Biscuit ietswat droog

ik heb hem ook net gemaakt en ook ietsiepietsie te droog voor de rest niks mis mee.
zou het doordat ik hem nog ga vullen enz
de smaak kunnen overlappen?

gr

groetjes  patries.....wil alles ook zo mooi kunnen

13

Re: Biscuit ietswat droog

TaartenMutsie schreef:

ik denk dat je naar de wijze van bakken moet kijken want ik heb altijd hetzelfde recept (zelfde als dat van jou) EN IK HEB ALTIJD (AL ZEG IK HET ZELF) EEN PERFECT BISCUIT 

sorry capslock aan

zit ook een BACKSPACE op je toetsenbord (kun je de CAPSLOCK tekst gewoon weghalen !!!)

Cogli l'attimo

14

Re: Biscuit ietswat droog

probeer het is, 30 min op 140, dan nog 10 min 150graden

suc6

Cogli l'attimo

15

Re: Biscuit ietswat droog

probeer het is, 30 min op 140, dan nog 10 min 150graden

suc6

Cogli l'attimo

Re: Biscuit ietswat droog

ga ik ook gelijk ff doen
alleen ik ben vergeten om me vanillesuiker erbij te doen
is dat erg?!

groetjes  patries.....wil alles ook zo mooi kunnen

17

Re: Biscuit ietswat droog

mamaromykevin schreef:

ga ik ook gelijk ff doen
alleen ik ben vergeten om me vanillesuiker erbij te doen
is dat erg?!

heb je alles al gemixt?
kan er nog wel bij als je mixt, zou het niet meer doen als je de bloem/zrb erbij hebt gedaan

Cogli l'attimo

Re: Biscuit ietswat droog

nee alles zat er al in :(
uh ik heb hem net in de oven gedaan hoop dat ie nog smaak zo??
oh ja ik heb hem nu op 185 voorverw en op 145/150 bakken ca 35/45 min

zou tie dan minder droog zijn?

groetjes  patries.....wil alles ook zo mooi kunnen

19

Re: Biscuit ietswat droog

mamaromykevin schreef:

nee alles zat er al in :(
uh ik heb hem net in de oven gedaan hoop dat ie nog smaak zo??
oh ja ik heb hem nu op 185 voorverw en op 145/150 bakken ca 35/45 min

zou tie dan minder droog zijn?


denk dat het goed komt... houdt hem goed in de gaten!!

Cogli l'attimo

Re: Biscuit ietswat droog

ok doe ik je hoor het zo van me thank jou
ps: echt super forum snelle reactie enz :D

groetjes  patries.....wil alles ook zo mooi kunnen

21

Re: Biscuit ietswat droog

Hoi,

Ben benieuwd of het nu beter is. Heb ook een soortgelijk recept en bak altijd op 160 graden BOVEN EN ONDERWARMTE.... En dan een minuut of 35-40.
Dus volgens mij moet het dan goed komen als je het iets minder warm/lang bakt. Hetelucht moet dacht ik altijd 10-20 graden lager dan aangeveven.

Re: Biscuit ietswat droog

nou hij ziet er goed uit alleen als ik erop druk hoor ik een soppend geluid??
ben benieuwd of dat goed is en smaak?

groetjes  patries.....wil alles ook zo mooi kunnen

Re: Biscuit ietswat droog

o ik was hem vergeten om te draaien
nou ziet er er goed uit en geen soppend geluid hahah
nou nog proeven

groetjes  patries.....wil alles ook zo mooi kunnen