1

Onderwerp: Rolbare chocolade

Help... Help.... Help  :think:

Ik ben/was bezig met het maken van Rolbare chocolade (Chocolade heather).
Vol goede moed begonnen zo moeilijk kon het toch niet zijn.
Heb alles volgens recept gedaan.
Glucosestroop eerst vloeibaar laten worden en toen bij de chocolade (witte)
Eerst leek het er op dat het een bal werd. tot ik ging kneden allemaal kruimels  :s
Krijg met geen mogelijkheid een homogenen bal.
Wat is er mis gegaan?

Groetjes Blingee

2

Re: Rolbare chocolade

Help... Help.... Help   

Ik ben/was bezig met het maken van Rolbare chocolade (Chocolade heather).
Vol goede moed begonnen zo moeilijk kon het toch niet zijn.
Heb alles volgens recept gedaan.
Glucosestroop eerst vloeibaar laten worden en toen bij de chocolade (witte)
Eerst leek het er op dat het een bal werd. tot ik ging kneden allemaal kruimels   
Krijg met geen mogelijkheid een homogenen bal.
Wat is er mis gegaan?

Groetjes Blingee

Re: Rolbare chocolade

je staat verkeerd, ik meld je even...

Ik zing mijn eigen wijsje!

4

Re: Rolbare chocolade

:lol:  Ik weet

Maar ben te einde raad, dus d8 misschien krijg ik hier antwoord.
;)

5

Re: Rolbare chocolade

Ik heb ´t ook een keer met witte chocolade gemaakt, maar had precies hetzelfde probleem. Maar bij het recept hier op de site

Neem voor de witte variant 500 gram witte chocolade, 110 gram glucose en 1 tl. water.

Heb je dit gedaan? Ik had dat dus niet gedaan, en was mislukt, hoewel ik wel zelf de glucose had gemaakt.

Ik weet verder ook niet hoe je dit oplost, maar 500 gr en 110 glucose proberen?

Succes en hopelijk krijg je nog een bruikbaar antwoord(misschien in de juiste rubriek)

Jamie

Groetjes Jamie> een leuke hobby bakster uit Den Bosch

6

Re: Rolbare chocolade

Blingee schreef:

:lol:  Ik weet

Maar ben te einde raad, dus d8 misschien krijg ik hier antwoord.
;)

Nou já....... :S :x

[MOVE] --> Bekleden

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

7

Re: Rolbare chocolade

Sorry Marianne  :(

Wist niet dat echt zo'n probleem was,dat ik in een andere rubriek zat ben hier pas nieuw.
Weet nog niet goed hoe alles werkt.
Ik moest de taart voor morgen afhebben, en nog geen antwoord.
Maar jah ik zal MOVE gaan.

8

Re: Rolbare chocolade

Die [MOVE] is al gebeurd, je topic staat al in Bekleden. ik heb je alleen niet gemaild hierover, iets wat ik normaal wel doe. Maar aangezien je bewust in de Taarten parade had gepost om antwoord te krijgen, leek het me voor de hand liggend dat je ook wel de weg wist en je topic weer terug kon vinden.

Topics zonder antwoord in de juiste rubriek krijgen vaak sneller antwoord trouwens.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag