anotschka schreef:Dat klinkt ook goed. Ik gebruik frangipane eigenlijk alleen als vulling.
Mag ik zo brutaal zijn om te vragen hoe je die bodem maakt?
Geen probleem hoor. Dit is van een receptje van de AVEVE. Deze verkopen mixen voor frangipane taart..
De hoeveelheid is gewoon overgenomen van het recept en dit was bedoeld voor een kerststronk.
Hier komt het:
250 gram mix voor frangipane
2 eieren
100 gram boter
werkwijze:
Maak eerst het frangipanebeslag. Roer de boter zacht. Meng er de eieren door. Voeg ten slotte de mix toe. Klop het geheel 5 minuten tot een glad beslag. Beleg een bakplaat met bakpapier en strijk er het beslag op uit tot een rechthoek die iets groter is dan de bakvorm. Bak de frangipane 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C. Neem de bakplaat uit de oven. Leg een vel bakpapier op de frangipane en daarop een rooster. Keer de bakplaat voorzichtig om, zodat de frangipane op de rooster valt. Laat afkoelen met de bakplaat er nog op.
Verwijder nadien de bakplaat en het bakpapier.
Als alles afgekoeld is kan je dan de juiste vorm gaan snijden uit de frangipane.
Veel succes ermee