1

Onderwerp: marsefond

hoi,

iemand weet de verhouding van marsepein en fondant. Welke merk marse en welke merk fondant moet ik gebruiken?

2 Laatst bewerkt door Boska (02-02-2011 22:56)

Re: marsefond

Alle merken kunnen en ook alle verhoudingen, dus 50/50 30/70 40/60.
Net wat je lekker vindt  ;)

Verdwalen in zoetigheid
www.hettaartenbos.nl voor al uw zoete creaties

3

Re: marsefond

@boska.

iemand van deze forum heeft iets over Balina merk gezegd. Dat het niet goed is om met marsepein te mengen.

Nou ik heb geen ervaring met fondant (ja heb alleen voor bloemen gebruikt) dus geen ECHTE ervaring met wat moet met wat gemengd worden :rolleyes:

4

Re: marsefond

Ben wel benieuwd waar je dit precies hebt gelezen:

iemand van deze forum heeft iets over Balina merk gezegd. Dat het niet goed is om met marsepein te mengen.

Kan normaal veel terugvinden hier, maar dit niet.......


Maar hoe bedoel je wat gemengd moet worden? Niks moet..........afhankelijk van wat je wilt maken/bereiken (bijvoorbeeld uitharden of niet) kan er van alles.............dat is ook wat Boska bedoelde denk ik met haar antwoord over welke verhouding je gebruikt voor marsefond........

5

Re: marsefond

Ik heb ook een keer Ballina fondant gekocht, maar dat bleek heel dun te zijn, om soezen e.d. door te halen...
Het lijkt me dat je dat niet met marsepein moet mengen, misschien bedoelt Noorya119 dat?

Bij elke gelegenheid past een taartje!

Re: marsefond

je moet het ook mengen met rolfondant :Y niet met fondantglazuur :)

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

7

Re: marsefond

bedankt voor de reacties :)

ja ik ga het gebruiken voor de bekleden deel van de taart. Dus dat is mogelijk toch?

gewoon funcakes marsepein (250gram) en rolfondant (250gram)

Re: marsefond

ja hoor, dat kan :Y

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs