Onderwerp: Recept vanille frosting
Basis recept Vanille Frosting
Ingrediënten frosting:
( Voor minimaal 15 grote cupcakes/ 25 kleine cupcakes)
45 g bloem
240ml melk
200g roomboter
200g fijne kristalsuiker/poedersuiker ( bij voorkeur poedersuiker)
5 ml vanille essence
Recept:
1 Klop de bloem en de melk samen in een steelpannetje.
Aan de kook brengen en op laag vuur zetten.
Goed blijven roeren over de bodem zodat het mengsel niet gaat aanbranden.
Ongeveer 5 minuten laten doorkoken.
Blijf erbij en blijf roeren!
2 Hierna afdekken met folie en af laten koelen tot kamertemperatuur. Je kunt het mengsel ook in een nieuwe kom scheppen zodat het geheel sneller afkoelt.
3 Boter flink smeuïg en luchtig kloppen.
Langzaam de suiker toevoegen en tot slot de vanille.
4 Als alles goed is gemengd de afgekoelde melk/bloem-mix erbij voegen en dan 5 minuten op medium mixen.
Afdekken en 15 minuten in de koelkast.
Dan is de vanille frosting klaar voor gebruik!
Ik vind het een SUPER alternatief voor de alom bekende botercreme...
Even een foto , zodat je ziet hoe het eruit komt te zien als het klaar is :