Onderwerp: ben wel eens benieuwd wie dit doet
de taarten bekleden met een laagje marsepein en daarover fondant...
ben ik gewoon benieuwd naar en hoe de ervaring van de smaak is...
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bekleden » ben wel eens benieuwd wie dit doet
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
de taarten bekleden met een laagje marsepein en daarover fondant...
ben ik gewoon benieuwd naar en hoe de ervaring van de smaak is...
Ik doe t nooit, omdat het me zo zoet lijkt, zeker als de taart dan ook nog gevult is.
Maar op cc 's doe ik het wel eens natuurlijk
ik bedoel niet laagje op laagje zoals versieren op cupcakes of taart...
maar echt zoals op de engelse manier..eerst een laag marsepein strak over de taart en daarover heen een laag fondant strak bekleedt..
dus ervaren baksters..
wie o wie doet dit.....en ervaringen
ik heb gehoord, dat Tirs het wel doet voor de witte bruidstaarten als mensen toch marsepein smaak willen.
ik bedoel niet laagje op laagje zoals versieren op cupcakes of taart...
maar echt zoals op de engelse manier..eerst een laag marsepein strak over de taart en daarover heen een laag fondant strak bekleedt..
dus ervaren baksters..
wie o wie doet dit.....en ervaringen
Dit vind ik dan weer niet zo heel aardig klinken..
Misschien is het mn ochtendhumeur, maar op mij komt het nu over alsof beginnende baksters direct gediskwalificeerd worden...
Je bedoelt het vast niet zo..
Idd, bij witte bruidstaarten kan ik me voorstellen dat je hiervoor kiest.
conny4u schreef:ik bedoel niet laagje op laagje zoals versieren op cupcakes of taart...
maar echt zoals op de engelse manier..eerst een laag marsepein strak over de taart en daarover heen een laag fondant strak bekleedt..
dus ervaren baksters..
wie o wie doet dit.....en ervaringenDit vind ik dan weer niet zo heel aardig klinken..
Misschien is het mn ochtendhumeur, maar op mij komt het nu over alsof beginnende baksters direct gediskwalificeerd worden...
Je bedoelt het vast niet zo..Idd, bij witte bruidstaarten kan ik me voorstellen dat je hiervoor kiest.
vast je ochtendhumeur dan hoor..... want dit was echt niet mijn bedoeling... sorry als het zo wordt opgepikt
ik bedoelde met ervaren baksters omdat daarvan ik weet dat ze weten wat ik bedoel met op deze manier bekleden...
ik bedoel niet laagje op laagje zoals versieren op cupcakes of taart...
maar echt zoals op de engelse manier..eerst een laag marsepein strak over de taart en daarover heen een laag fondant strak bekleedt..
dus ervaren baksters..
wie o wie doet dit.....en ervaringen
Ervaren?
Ik heb het nl 1x gedaan. Jaren geleden (volgens mij had nog niet eens kinderen ). En wel de allereerste keer dat ik uberhaupt met fondant in aanraking kwam. Ik had het gezien in een engels kerstkookboek en dat heb ik precies volgens recept nagemaakt.
Dus eerst een kerstcake, daarna gesmolten abrikozenjam, dan een laag marsepein, dan weer gesmolten abrikozenjam en dan een laag fondant. Die fondant had ik zelf gemaakt volgens recept en in mijn herinnering was het, als ik nu zo terug kijk, enorm goed gelukt! Was toen een hele mooie cake. Bij gebrek aan molds ed, heb een kerstklok uitgestoken en die erop geplakt (veel te dik). kleurtjes, had ik toen nog nooit van gehoord.
Mijn hele familie, mezelf incluis vonden het helemaal niet lekker en idd veel te zoet, dus iedereen heeft die laag eraf zitten plukken, voordat ze aan de cake begonnen. Ik heb het daarom nooit meer gedaan.
Jaaaaaren later (oktober 2009), werd ik door een vriendin meegesleept naar een workshop in Donderen, voor ons allebei de eerste! Er ging een wereld voor mij open en ben sindsdien verslaafd aan het werken met fondant en aanverwante artikelen. Lekker vind ik het nog steeds niet En dubbel bekleden heb ik dus ook daarna nooit meer gedaan. In mijn herinnering werd het wel mooi strak. Alleen die hoeken he......... Volgens mij had ik die als een cadeautje ingevouwen of zo iets...........Tja wist ik veel.......
ik bedoelde met ervaren baksters omdat daarvan ik weet dat ze weten wat ik bedoel met op deze manier bekleden...
Ik vind mezelf niet ervaren, maar toch weet ik wel wat je bedoelt . Of ben ik dan wel ervaren?
Ik zit (te?) veel op het forum en qua theorie weet ik meer dan in de praktijk . Vind ik zelf dan......
@Heidimaris: in Engeland eten ze volgens mij de bekleding niet eens op. Vinden ze zelf ook te zoet, denk ik
Ik weet dat Tirza dit doet
dank je wel voor de "ervaren ervaringen"
Volgens mij doet miss Pebble dit ook altijd.
@Heidimaris: in Engeland eten ze volgens mij de bekleding niet eens op. Vinden ze zelf ook te zoet, denk ik
dat geldt niet voor iedereen
en ze werken daar veel met fruitcake wat al supermachtig is. en dan nog 0,5 tot 1cm marsepein erop en zelfde dikte fondant
Voor de duidelijkheid, dat doe ik niet Ik rol extra dun als ik dubbel bekleedt Idd bij witte bruidstaarten doe ik dat alleen, of als mensen dat graag willen. Voor een proeverij maak ik nl 3 taartjes, 1 met marsepein, 1 met fondant, 1 dubbel. Ik heb nu al een aantal keer gehad dat ze die dubbele bekleding erg lekker vinden en daarvoor kiezen
ik zet de met marsepein bekleedde taart overigens in de koelkast, als de fondant er dan overheen gaat ligt er een laagje condens op de taart en plakt het vanzelf.
Ik doe dat ook bij witte brujidstaarten. Ik rol het marspein heel dun uit (gemiddeld gaat er 50 gram per gebruikt ei op, snap je 'm dus bijv. 20 cm rond 4 eieren gebruikt = 200 gr marsepein). Daaroverheen dezelfde dunne laag fondant.. Het schijnt nu niet meer door, en is strak.
Bij proeftaartjes laat ik het verschil proeven: 1x fondant, 1 x marsepein 1 x dubbel. Altijd voorkeur voor marsepein en dan is de dubbele laag een goede 2e, want dit is minder zoet en zachter dan fondant. Dit wordt dus meestal de uiteindelijke keuze, want het moet toch in de meeste geval wit/ivoor.
Ik doe dat ook bij witte brujidstaarten. Ik rol het marspein heel dun uit (gemiddeld gaat er 50 gram per gebruikt ei op, snap je 'm dus bijv. 20 cm rond 4 eieren gebruikt = 200 gr marsepein). Daaroverheen dezelfde dunne laag fondant.. Het schijnt nu niet meer door, en is strak.
Bij proeftaartjes laat ik het verschil proeven: 1x fondant, 1 x marsepein 1 x dubbel. Altijd voorkeur voor marsepein en dan is de dubbele laag een goede 2e, want dit is minder zoet en zachter dan fondant. Dit wordt dus meestal de uiteindelijke keuze, want het moet toch in de meeste geval wit/ivoor.
even off-topic goeie tip over: 50 gram per gebruikt ei.
hoeveel doe je dan als je het in ene keer bekleed?
als ik vragen mag??
dank je wel voor de uitleg jolanda en Tirza...
dat is wat ik bedoelde...
100 gram
inclusief het gewicht van het decoreren, 125 gram
even off-topic goeie tip over: 50 gram per gebruikt ei.
hoeveel doe je dan als je het in ene keer bekleed?
als ik vragen mag??
Net als Tirza: ca 100 gram. Ik pak om uit te rollen iets meer: bijv. voor de 20cm gebakken met 4 eieren (8cm hoog), neem ik 450 gram marsepein (en van het afsnijden hou ik zeker 100 gram over).
Volgens mij doet miss Pebble dit ook altijd.
conny4u schreef:ik bedoel niet laagje op laagje zoals versieren op cupcakes of taart...
maar echt zoals op de engelse manier..eerst een laag marsepein strak over de taart en daarover heen een laag fondant strak bekleedt..
dus ervaren baksters..
wie o wie doet dit.....en ervaringenDit vind ik dan weer niet zo heel aardig klinken..
Misschien is het mn ochtendhumeur, maar op mij komt het nu over alsof beginnende baksters direct gediskwalificeerd worden...
Je bedoelt het vast niet zo..Idd, bij witte bruidstaarten kan ik me voorstellen dat je hiervoor kiest.
Dank je wel Angela!!!! En t boek is n groot succes!! ( met dank aan mn dochtertje van 4.... hihihi)
@Tirza & Jol321: Bedankt voor jullie reactie!! top
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bekleden » ben wel eens benieuwd wie dit doet
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.