Onderwerp: Nog 2 vraagjes ... afsmeren & fondant
Hey iedereen,
Na m'n stapeltaartje van gisteren zit ik met nog 2 vraagjes, heb al een beetje rondgezocht, maar het zo 1 2 3 niet kunnen vinden.
Het afsmeren van de taart ... hoe dik doen jullie dit? Ik heb bij mezelf het vermoeden dat ik het te dik doe, omdat het fondant zo bobbelig eindigt en ik het niet mooi glad krijg
En dan de fondant ... bij het maken van de rolletjes begon het een beetje te barsten/scheuren. Toen ik op het laatst de onderste laag nog wou versieren door er suikersterretjes in te duwen, begon het ook te barsten (was een uurtje na het bekleden). Hetzelfde gebeurde met het rimpelstukje op m'n 18+ taart.
Ik heb rolfondant van Bakels Pettinice gebruikt, nu zag ik in de webshop erbij vermeld staan dat het 'stevig en uithardend' is ... heeft het daarmee te maken?
Ik vond dit fondant echt heerlijk werken, hoe kan ik het in het vervolg tegengaan? Of toch switchen naar een ander merk?
Groetjes Carly