Onderwerp: Beginnersvraagjes
Hey iedereen,
Deze week ga ik weer is een poging wagen tot het werken met rolfondant. Vorige keren eerder een nachtmerrie dan een plezier, dus dit keer wil ik iets beter voorbereid te werk gaan
2 Van de grote problemen waar ik de vorige keren tegenaan liep waren:
Het rolfondant bleef plakken aan het werk-oppervlak.
Het rolfondant scheurde bij het aanbregen op de taart.
Tegen het plakken was me vertelt meer poedersuiker te gebruiken op het werk-oppervlak ... wat dus niet echt hielp Nu las ik ergens dat een beetje crisco kan helpen ... klopt dit? Zo ja, hoeveel moet ik dan ongeveer gebruiken?
Hoe kan ik het scheuren tegengaan? Ik heb ergens iets opgevangen over tylose?
En nu een vraagje gericht op de taart van morgen. Het wordt een carrot cake (voor het eerst da'k dat recept ga proberen), recept hier van 't forum. Kan ik de vulling gebruiken voor het afsmeren en dan de fondant erop? Of ben ik dan beter af met Buttercream? Ik wil het bovenste vulling-recept gebruiken ... dus met verse kaas, room, citroensap en poedersuiker.
Ik hoop snel iets te horen
Groetjes Carly