1

Onderwerp: Beginnersvraagjes

Hey iedereen,

Deze week ga ik weer is een poging wagen tot het werken met rolfondant. Vorige keren eerder een nachtmerrie dan een plezier, dus dit keer wil ik iets beter voorbereid te werk gaan  ;)

2 Van de grote problemen waar ik de vorige keren tegenaan liep waren:
Het rolfondant bleef plakken aan het werk-oppervlak.
Het rolfondant scheurde bij het aanbregen op de taart.

Tegen het plakken was me vertelt meer poedersuiker te gebruiken op het werk-oppervlak ... wat dus niet echt hielp   :/  Nu las ik ergens dat een beetje crisco kan helpen ... klopt dit? Zo ja, hoeveel moet ik dan ongeveer gebruiken?
Hoe kan ik het scheuren tegengaan? Ik heb ergens iets opgevangen over tylose?

En nu een vraagje gericht op de taart van morgen. Het wordt een carrot cake (voor het eerst da'k dat recept ga proberen), recept hier van 't forum. Kan ik de vulling gebruiken voor het afsmeren en dan de fondant erop? Of ben ik dan beter af met Buttercream? Ik wil het bovenste vulling-recept gebruiken ... dus met verse kaas, room, citroensap en poedersuiker.

Ik hoop snel iets te horen :D

Groetjes Carly

The Cake Is Not A Lie!!!

Re: Beginnersvraagjes

Welke fondant ga je gebruiken?

Nooit tylose gebruiken voor fondant waar je de taart mee gaat bekleden. het scheuren komt waarschijnlijk door te dun uitrollen, niet goed genoeg kneden en te krap uitrollen zodat de lap nét past. Dat schiet allemaal niet op :)
Ik zweer bij uitrollen op poedersuiker, en ik heb al een aantal soorten fondant aan een grondige test onderworpen :)
Uitrollen op crisco hoor je inderdaad ook vaker, ook een paar keer geprobeerd, ik vind het een ware hel.

Ik zou de vulling van de carrotcake trouwens niet gebruiken om mee af te smeren.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3

Re: Beginnersvraagjes

Even een tip voor het uitrollen:
Draai je lap fondant regelmatig tijdens het uitrollen.Dat voorkomt plakken.
In dit Youtube filmpje kun je zien wat ik bedoel:
http://www.youtube.com/watch?v=We26gwKS … A073B3ED7B

4

Re: Beginnersvraagjes

't Wordt waarschijnlijk de rolfondant van FunCakes ... de vorige keren heb ik fondant gebruikt van een kennisje, maar de verpakking was al weggegooid en ze weet niet meer welke fondant ze had  :/
Dan blijf ik poedersuiker gebruiken ... zoveel maal is scheepsrecht?  :P
Thnx voor de tips Suuz :D

Dat filmpje is een goeie! Dankjewel ervoor Desiree :D
Denk dan dat ik 't de voorgaande keren niet goed genoeg in beweging heb gehouden  :think:

Maakt het trouwens nog uit wat voor ondergrond je gebruikt? Ons aanrecht is een slap rvs-blad dat hol loopt, dus dan krijg je dat 't in 't midden dikker is dan aan de randen ... dus gebruik ik liever de eettafel waarvan ik weet dat 't houten blad mooi recht is.

The Cake Is Not A Lie!!!