1

Onderwerp: Biscuit witter maken

Hoi Allemaal,

Mijn broer gaat in juli trouwen met zijn russische vriendin. Nu willen ze graag iets van de russische vlag verwerkt in de taart. Maar willen wel echt een klassieke witte bruidstaart.

Mijn broer had het idee om de taart eerst met rood dan met blauw en dan met wit te bekleden. Maar denk dat dit veel te veel marsepein aan de buitenkant wordt.

zelf had ik het idee om het biscuit en de vulling te kleuren van elke taart. Zodat je als je de taart open snijdt je de russische vlag hebt. Rood en blauw is het biscuit en vulling makkelijk te kleuren, maar dan zou de bovenste laag wit moeten. Botercreme is natuurlijk wit, maar dan zou ik het biscuit ook graag witter willen. Zou dit lukken met de witte poederkleurstof (RD edible silk)? of hebben jullie andere ideeën om de bovenste laag biscuit witter te maken?
Ik gebruik normaal de funcakes biscuitmix om taarten te maken.

Alvast bedankt!
Suzanne

2

Re: Biscuit witter maken

misschien als je alleen eiwit gebruikt ipv hele eieren? Of die bovenste laag angelfoodcake ipv biscuit. (Is ook alleen met eiwit)

If life gives you lemons, make lemoncurd.

3

Re: Biscuit witter maken

In bv mayonnaise en tandpasta wordt vaak titaniumdioxide (E171) gebruikt als witmaker.
Ik heb geen idee of dit ook zou werken in een "droog" product, zoals biscuit en of het voor particulieren te koop is.

4

Re: Biscuit witter maken

Waarom zou je niet gewoon witte kleurstof kunnen gebruiken? Gewoon die flesjes van wilton lijkt mij.

Edible silk is niet echt kleurstof, dat is meer voor de parel look.

Ik zou zeggen: gewoon uitproberen  ( :9 vervelend!)

5

Re: Biscuit witter maken

Ik gebruik dit poeder om mijn marsepein witter te maken: http://www.deleukstetaartenshop.nl/prod … ts_id=2206

Ik weet niet of dit ook werkt met biscuit, maar probeer het uit zou ik zeggen.

Wel een leuk idee!

En anders misschien de roosjes in de kleuren, zou dat geen optie zijn? Of het bruidspaartje in een Matrousjka en een Huzaar?

6

Re: Biscuit witter maken

Als ik champagnecakejes maak gebruik alleen de eiwitten en dan vermengd met cakemix en olie ipv boter. Dan worden ze echt heel licht van kleur. Misschien inderdaad dan nog witte kleurstof erbij

Mariskawww.hetzoetefeest.nl www.hetzoetefeest.hyves.nl voor taarten,workshops en verkoop op afspraak van materialen en ingrediënten vlakbij leidsehage