1

Onderwerp: korrelige botercreme

http://img171.imageshack.us/img171/9301/p1000144kopie.th.jpg
Ik heb voor het eerst een taart volledig afgewerkt met botercreme maar die was erg korrelig van structuur. Nu was het voor een piratentaart dus dat kon er nog wel mee door maar hoe krijg ik dit volgende keer mooi glad?
Ik heb al verschillende mixen geprobeert maar krijg geen mooi resultaat. Dit keer had ik mix van soezie

2

Re: korrelige botercreme

Dat heb ik ook een keer gehad. Die keer daarna lang doorgemixt. onvgeer 10 minuten totdat het glad was.
dus weet niet of het misschien aan je mixtijd heeft gelegen maar je moet soms best lang mixen!

Succes!
Groetjes
Marleen

Zonder dalen kun je niet genieten van de pieken!

3 Laatst bewerkt door libel (16-01-2011 18:38)

Re: korrelige botercreme

Heb wel 15-20 min gemixt in de hoop dat het toch nog goed zou komen. Niet dus!!!!

4

Re: korrelige botercreme

Heb vandaag 1-2-3bc gemaakt. Wat een verschil met dat mixgedoe!!!! En qua tijd maakt het niet veel verschil.
Er staan nog twee dozen mix staan, wie ze hebben wil mag ze komen halen want ik ga ze heel zeker niet meer gebruiken!!

Dus al ben je een beginner, die 1-2-3bc, PROBEREN!!!!!!!

5

Re: korrelige botercreme

ik heb het soms ook, denk dat dan toch de boter te koud is, niet warm genoeg in huis misschien. Extra lang door mixen help wel.

6

Re: korrelige botercreme

Of even de mengkom in het warme water zetten.
Waarschijnlijk is de boter te koud geweest.

Live life to the max!!!!

7

Re: korrelige botercreme

ik heb zelf gemerkt dat de ene suiker ook veel grover is als de andere. ik heb een electrische koffiebonen malen (echt een oudje) en daar maal ik het dan even in en dan krijg ik aardig strakke boetercreme.
succes

Groetjes Marije van den Brink. Mijn taarten? die vind je hier: https://www.facebook.com/HetTaartenmeisje