Het kan ook liggen aan de soort marsepein hoor. Ik heb eens een keer marsepein uit duitsland gebruikt, wat een drama! Scheurde echt aan alle kanten wat ik ook deed, zelfs dik uitrollen gaf amper verbetering.
Nu heb ik zowel zeelandia als funcakes gebruikt en de zeelandia is naar mijn mening wat slapper maar wel makkelijker te kneden, Ik had er echter een stapeltaart mee gemaakt die de volgende dag naar mijn zus moest, maar ondanks de doos was het sommige plekken enorm vochtig geworden, dus persoonlijk (ik weet dat heel veel hier het niet met me eens zijn )) vind ik de funcakes 1/4 het fijnst werken, aangezien ik hiermee nog nooit problemen heb gehad.
Ik doe hem inderdaad voor het kneden maximaal 1 minuut in de magnetron (meestal eerst 30 seconden als het dan nog mega stug is nog eens 30 seconden) dan is hij heel goed te kneden en heb ik verder nooit meer last van scheuren gehad en is het ook na 1 of 2 dagen nog gewoon goed.
Ik wens iedereen hele fijne feestdagen en een goed 2012!!