1

Onderwerp: Help red velvet taart is veel te vet met weinig smaak

Ik heb jullie hulp nodig. Hier zijn vast wel mensen die al eerder een red velvet taart gemaakt hebben. Ik heb beloofd woensdag red velvettaart uit te delen op mijn werk. Alle kapsel heb ik al gebakken. Dat is het probleem niet.
Nou heb ik net even een klein proef taartje gemaakt want ik had nog nooit red velvet taart gemaakt. Gevuld met een vulling van slagroom, mascepone en monchou volgens recept hier op de lijst.

Maar nu is het eigenlijk een weinig smaak hebben de vette taart geworden. Hoe kan ik de vulling veranderen?
Ik zat zelf te denken om tussen 2 lagen cake alleen frambozen jam te doen en dan tussen 1 laag de monchou mix zodat je dus een dikkere rode laag krijg dan een dunnen witte en dan weer een dikkere rode. Of zou het wat zijn om 2 dunne choco laag er tussen te doen (zo dus dat het haast niet opvalt) en 1 witte laag. Of lemoncurd erbij zodat het wat frisser wordt.

Kortom help A.j.b.

groetjes,
Nicole

2 Laatst bewerkt door Suikertaartjes-Suuz (16-01-2011 10:58)

Re: Help red velvet taart is veel te vet met weinig smaak

Je kunt even googlen op cream cheese frosting, dat is doorgaans een wat lichtere frosting dan deze geloof ik...

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3

Re: Help red velvet taart is veel te vet met weinig smaak

hoi dank je voor de tip. Ik heb even gekeken maar zie dat ze volgens recept dan allemaal cream cheese, boter en poedersuiker gebruiken. Lijkt me nog steeds zo vet

Zou het lekker worden als ik 2 lagen vul met chocolade mousse (puur met wat rode kleurstof erdoor) en één laag met witte chocolade mousse? Dat je toch nog dat rood witte ziet maar smaak van chocolade duidelijker proeft?