1

Onderwerp: Planta Herzli: Koekjes met eigeel verwerking

120 gram boter                       - zacht en romig kloppen

2 eigeel
80 gr suiker                              samen bij de boter kloppen
1 sinaasappel schil, geraspt
1 eetl sinaasappelsap.

250 gr bloem                           samen tot een deeg kneden, opstijven
1 mespuntje bakpoeder            daarna uitrollen en vormpjes 
snufje zout                              uitsteken en op een ingevet bakblik.   

Bakken op 200 graden, ongeveer 12 minuten.
Voor icing een deel van het water (of alles) vervangen door sinaasappelsap, 150 gr poedersuiker met ongeveer anderhalve eetlepel sap, de koekjes bestrijken als ze nog warm zijn.

Christine.

Christine.

2

Re: Planta Herzli: Koekjes met eigeel verwerking

ben toch nieuwsgierig O-) : hoe heten deze koekjes Christine?

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

3

Re: Planta Herzli: Koekjes met eigeel verwerking

Planta Herzli.

Oftewel planta hartjes, in het recept hebben ze hartvormpjes genomen en planta is een margarine merk in Zwitserland.
Je zou hier Blueband kunnen nemen, ik ga zelf voor roomboter.

Christine.

4

Re: Planta Herzli: Koekjes met eigeel verwerking

keukentje schreef:

Planta Herzli.

Oftewel planta hartjes, in het recept hebben ze hartvormpjes genomen en planta is een margarine merk in Zwitserland.
Je zou hier Blueband kunnen nemen, ik ga zelf voor roomboter.

:s margarine... :x   't idee alleen al; hier ook alleen roomboter O-)

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

5

Re: Planta Herzli: Koekjes met eigeel verwerking

Klinkt goed! Gaat ook op mijn to do lijstjes.

Misschien kun je alleen vragen of ze de titel veranderen, want dit zegt zo weinig over het recept. En dan kijken er misschien zo weinig mensen naar.

Groetjes Maroesja

6

Re: Planta Herzli: Koekjes met eigeel verwerking

Ja dat is een idee, dacht dat ik het zelf kon veranderen, dankjewel.

Christine.

7

Re: Planta Herzli: Koekjes met eigeel verwerking

Carien schreef:
keukentje schreef:

Planta Herzli.

Oftewel planta hartjes, in het recept hebben ze hartvormpjes genomen en planta is een margarine merk in Zwitserland.
Je zou hier Blueband kunnen nemen, ik ga zelf voor roomboter.

:s margarine... :x   't idee alleen al; hier ook alleen roomboter O-)

op school gebruiken we ook bijna alleen maar margarine

8

Re: Planta Herzli: Koekjes met eigeel verwerking

Ik heb nog even het recept door gekeken, Planta lijkt wel een beetje op Bona, dus zachte boter uit een kuipje.


(modjes bedankt voor het aanpassen)

Christine.