Onderwerp: Recept voor rumtaart
Er werd me gevraagd om het recept voor een rumtaart. Bij deze het recept.
250 ml slagroom, 2,5 glaasje rum. Een chocolade reep puur,
2 pakjes lange vingers, 2 pakjes vanillesuiker, 1 zakje klopvast, 3 eierdooiers, 100 gram bertolli, 150 gram poedersuiker.
Klop de slagroom stijf met een zakje vanillesuiker en de slagroomversteviger.
Klop de eierdooiers, zakje vanillesuiker, 1 glaasje rum, 100 gram boter, 150 gram poedersuiker tot het geheel wit is, ongeveer 10 minuten.
Springvorm invetten met wat boter en iets suiker.
Meng in een bord 1,5 glaasje rum en 1,5 glaasje water.
Doop hierin de lange vingers, alleen de ongesuikerde kant en bedek de bodem met de suikerkant naar onderen.
Doe hierop de creme, dan weer lange vingers, gedrenkt in rum er bovenop. Als laatste de slagroom er overheen en garneren met de chocolade reep. Daarna in de koelkast.
Het is het lekkerst als je deze taart in ieder geval een dag van te voren klaarmaakt, dan trekt de rum er lekker in. En smullen maar.