1

Onderwerp: Recept voor rumtaart

Er werd me gevraagd om het recept voor een rumtaart. Bij deze het recept.
250 ml slagroom, 2,5 glaasje rum. Een chocolade reep puur,
2 pakjes lange vingers, 2 pakjes vanillesuiker, 1 zakje klopvast, 3 eierdooiers, 100 gram bertolli, 150 gram poedersuiker.

Klop de slagroom stijf met een zakje vanillesuiker en de slagroomversteviger.
Klop de eierdooiers, zakje vanillesuiker, 1 glaasje rum, 100 gram boter, 150 gram poedersuiker tot het geheel wit is, ongeveer 10 minuten.
Springvorm invetten met wat boter en iets suiker.
Meng in een bord 1,5 glaasje rum en 1,5 glaasje water.
Doop hierin de lange vingers, alleen de ongesuikerde kant en bedek de bodem met de suikerkant naar onderen.
Doe hierop de creme, dan weer lange vingers, gedrenkt in rum er bovenop. Als laatste de slagroom er overheen en garneren met de chocolade reep. Daarna in de koelkast.
Het is het lekkerst als je deze taart in ieder geval een dag van te voren klaarmaakt, dan trekt de rum er lekker in. En smullen maar.

2

Re: Recept voor rumtaart

Dankjewel!!!

Maar wat doe je met de chocolade reep?
raspen voor bovenop???
Wat ik zo op je foto's zag, lijkt me dit wel maar ik vraag het toch even voor de zekerheid!!

Ik ga deze taart zeer snel maken, mijn ouders zijn gek op rum!!!
Kan ik mooi hun stro-rum gebruiken ervoor ;)

Liefs Samantha

3

Re: Recept voor rumtaart

SHaak schreef:

Dankjewel!!!

Maar wat doe je met de chocolade reep?
raspen voor bovenop???
Wat ik zo op je foto's zag, lijkt me dit wel maar ik vraag het toch even voor de zekerheid!!

Ik ga deze taart zeer snel maken, mijn ouders zijn gek op rum!!!
Kan ik mooi hun stro-rum gebruiken ervoor ;)

Ja, de chocoladereep rasp je voor op de bovenkant. Je hoeft geen hele reep te gebruiken, zoveel chocolade gaat er niet op.
Je ouders vinden het vast heerlijk, en stroh rum is heerlijk hiervoor. Ik gebruik trouwens altijd bruine rum. Succes ermee.

4

Re: Recept voor rumtaart

Wat is de 100 gram bertolli?

5

Re: Recept voor rumtaart

bertolli is een soort (vloeibare) margarine met olijfolie.

Ik heb je trouwens even gemeld, dan kan je naar de recepten.

If life gives you lemons, make lemoncurd.

6

Re: Recept voor rumtaart

Klinkt lekker.

[MOVE] --> Ingezonden recepten

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

7

Re: Recept voor rumtaart

Marianne schreef:

Klinkt lekker.

[MOVE] --> Ingezonden recepten

hey, speedy Gonzalez is in the house!!! :+

If life gives you lemons, make lemoncurd.

8

Re: Recept voor rumtaart

Van bertolli heb je ook gewone margarine ( ongezouten volgens mij )

Liefs Samantha

9

Re: Recept voor rumtaart

SHaak schreef:

Van bertolli heb je ook gewone margarine ( ongezouten volgens mij )

Inderdaad ik gebruik het pakje bertolli, een vriendin van me heeft weleens roomboter gebruikt, maar dan kreeg ze de creme niet zo mooi. De smaak is lekker met bertolli.