1

Onderwerp: Ganache taart, hulp gevraagd

Ik heb gezien dat er een how to is om een ganache taart te maken dus zover ben ik al....

Maar welke hoeveelheid heb je nodig voor een taart van 25 cm rond?
En is 'normaal' biscuit met de combinatie monchouvulling en kersenvlaaivulling een goede combinatie?
Het moet geen steen op de maag gevoel geven maar nog enigzins een luchtige taart blijven?

Ik bak nog niet zo heel erg lang en heb tot nu toe alleen nog maar marsepein taarten gemaakt maar iemand vroeg aan mij of ik ook een soort chocolade taart kon maken. Gelukkig staat er vrij veel op dit forum maar welke hoeveelheid slagroom/chocolade je nodig hebt kon ik niet vinden voor een 25 cm vorm.

Mochten jullie tips hebben dan hoor ik ze graag dan kan ik gaan kijken of ik zo'n taart uberhaupt wel zou kunnen maken.

Kom je een keer een kijkje nemen op mijn website:
www.taartenvanstefanie.webklik.nl of www.mijnalbum.nl/Album=YFZPPB68

2

Re: Ganache taart, hulp gevraagd

Steffie70 schreef:

Ik heb gezien dat er een how to is om een ganache taart te maken dus zover ben ik al....

Maar welke hoeveelheid heb je nodig voor een taart van 25 cm rond?
En is 'normaal' biscuit met de combinatie monchouvulling en kersenvlaaivulling een goede combinatie?
Het moet geen steen op de maag gevoel geven maar nog enigzins een luchtige taart blijven?

Ik bak nog niet zo heel erg lang en heb tot nu toe alleen nog maar marsepein taarten gemaakt maar iemand vroeg aan mij of ik ook een soort chocolade taart kon maken. Gelukkig staat er vrij veel op dit forum maar welke hoeveelheid slagroom/chocolade je nodig hebt kon ik niet vinden voor een 25 cm vorm.

Mochten jullie tips hebben dan hoor ik ze graag dan kan ik gaan kijken of ik zo'n taart uberhaupt wel zou kunnen maken.

kijk bij recepten ;) zelf heb ik 300 gram chocolade & 300 ml slagroom gebruikt ging prima ;) maar ligt er wel aan hoe hoog je kapsel is dus dat is zelf even inschatten  :)

3

Re: Ganache taart, hulp gevraagd

mathanja schreef:

kijk bij recepten ;) zelf heb ik 300 gram chocolade & 300 ml slagroom gebruikt ging prima ;) maar ligt er wel aan hoe hoog je kapsel is dus dat is zelf even inschatten  :)

Ja dat had ik al gedaan :Y  maar daar staat niet bij voor welke bakvorm deze hoeveelheid is :nooo vandaar mijn vraag.

Heb jij deze hoeveelheid gebruikt voor een vorm van 25 cm rond doorsnee? Ik heb meestal wel redelijk hoge kapsels dus dan moet ik waarschijnlijk wel weer meer hebben?

Kom je een keer een kijkje nemen op mijn website:
www.taartenvanstefanie.webklik.nl of www.mijnalbum.nl/Album=YFZPPB68

4

Re: Ganache taart, hulp gevraagd

ik lees ff mee.... :D