Onderwerp: Stroopwafelparfait
Voor wie van stroopwafels en ijs houdt is dit een heerlijk en heeeel makkelijk recept. Mijn kinderen zijn er ook dol op!
Voor een cakeblik:
500 ml slagroom
200 g witte basterdsuiker
500 ml milde yoghurt
beetje kaneel
1 pak stroopwafels
Cakeblik bekleden met huishoudfolie (laten overhangen, zodat je het later ook ermee kan afdekken). Slagroom in grote kom met suiker stijfkloppen, yoghurt erdoor spatelen, 6-8 stroopwafels in (niet te kleine) kleine stukjes hakken en erdoor spatelen. Beetje kaneel erdoor en in cakeblik scheppen. Paar uur in de vriezer.
Voor het snijden even een beetje zachter laten worden. Ter garnering de resterende stroopwafels even opwarmen in de oven, koekenpan of broodrooster en in 4 of 8 puntjes snijden. Nog een klein beetje kaneel erover strooien en smullen maar!!!
www.taartvanes.webklik.nl