1

Onderwerp: Weer een beginnners vraagje....

Ik bak mijn taarten in een springvorm van 26cm en hoogte 6.5cm.
Ze worden zo'n 6cm hoog. Nou wil ik hem graag iets hoger hebben, maar vraag mij af hoeveel kant en klare mix, eieren en water zou moetne gebruiken.
Ik gebruik nu: 396 mix, 6 eieren (m) en 40 ml water.

Ik hoop dat iemand mij van advies kan voorzien.

Re: Weer een beginnners vraagje....

Hoe hoog wil je hem hebben dan?

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3

Re: Weer een beginnners vraagje....

ik lees dat hier dat vele het kapsel zo'n 7 a 8 cm hoog hebben...

4

Re: Weer een beginnners vraagje....

Lang genoeg blijven mixen. Ik had eerst een handmixer en mixte daar blijkbaar te kort mee want de kapsels werden niet heel hoog. Nu heb ik de Kenwood waarmee ik 8-10 minuten laat mixen. Soms komen de kapsels over de rand heen en dan heb ik zelfs extra hoge randen. Goed en lang mixen is dus volgens mij het enige wat je kan doen om je kapsel hoger te krijgen.

Bij een springvorm van 26 cm gebruik ik overigens 330 gram meel en 5 eieren en die wordt hartstikke mooi hoog.

Re: Weer een beginnners vraagje....

Ja ik heb het ook even in de tabel opgezocht, en de hoeveelheden die jij gebruikt zijn voor een grotere vorm.
Ik denk ook dat er tijdens de bereiding iets niet helemaal goed verloopt.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

6

Re: Weer een beginnners vraagje....

Ik gebruik altijd de mix en de tabellen van de webshop.
Dan heb ik eigenlijk altijd hoge taartjes.

www.lindelicious.nl       Elke taart uniek!

7

Re: Weer een beginnners vraagje....

@go4cake, hoe hoog worden die dan uit jouw springvorm?

8

Re: Weer een beginnners vraagje....

tipje gezien van iemand hier en jawel hoor, 8 a 9 cm hoog!!
;)