soesa schreef:Tussen wat voor een apparaat bak je ze dan, ben al heel erg lsng opzoek naar zo'n apparaat en kan hem nergens vinden... Wie weet dit?
Het heet een wafel ijzer, ik heb een elektrische, nog van man's zijn oma, maar je hebt ze ook die je kunt verwarmen op de gaspit. Van oudsher werden ze in het ijzer boven het vuur gebakken.
Mijn recept (ook al oud dus)
200 gram bloem
125 gram boter
175 gram basterdsuiker ( evt zakje van suiker)
3 eieren
1 theelepel kaneel
snufje zout
Klop de eieren met zout en kaneel los. Smelt de boter. Roer de gezeefde bloem met suiker door elkaar, roer er de losgeklopte eieren langzaam van uit het midden doorheen, voeg dan met kleine beetjes tegelijk de zo lauw mogelijke gesmolten boter door. Klop het beslag flink door en schep telkens een halve eetlepel beslag op het hete met olie of boter bestreken ijzer, knijp het ijzer niet te vast op elkaar en met een paar minuten is het wafeltje klaar. Wil je hem gerold rol het dan zo warm mogelijk om een stok of steel van de pollepel.
Eet smakelijk.
Christine.