1 Laatst bewerkt door Saskia mv Lisa (29-12-2010 15:52)

Onderwerp: cereal treat bewaren

Ik wil een decoratie maken voor op een taart maken die ik nu weet dat bewaard gaat worden, maar het is te groot om het alleen van fondant te boetseren. Ik zit nu te denken aan cereal treat, maar kan dit bewaard worden en waar kan ik het dan het beste mee afsmeren voor dat ik het bekleed. Ik lees dat er met bc en met ri wordt afgesmeerd. Wat kan ik het beste gebruiken.

PS heb me zelf gemeld want weet niet zeker of ik goed sta.

Re: cereal treat bewaren

ja hoor staat hier prima :Y

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

Re: cereal treat bewaren

tipsytaartje schreef:

ja hoor staat hier prima :Y

Thanks begon te twijfelen na dat ik hem gepost had.

4

Re: cereal treat bewaren

Ik ben bang dat als je het van cereal treats maakt het op een gegeven ogenblik zelf kan weglopen.
cereal treats worden volgens het recept hier gemaakt van rice krispies, marshmellows en boter. Door de boter zal het niet erg lang houdbaar zijn ben ik bang.
Misschien kun je beter iets van piepschuim maken of zo. net als je dummies hebt voor taarten die langere tijd moeten staan.

Waar je het mee kunt afsmeren durf ik zo niet te zeggen. de normale dingen zoals botercreme en ganache enzo zullen ook vlug bederven.

"If people have no bread, let them eat cake" - Marie Antoinette

Re: cereal treat bewaren

Ik heb hier al ongeveer een half jaar een cereal treats torentje liggen, dat ooit bekleed en wel op een dummy moet komen.
Het heeft de hele hete zomer doorstaan, het ligt zelfs in een la onder de oven en er is helemaal niks mee gebeurd.
Het is wel wat harder, maar verder niks aan de hand.

De hoeveelheid boter is nihil in verhouding tot de crispies en de spekjes.

het beste kun je met de hand (smerig werkje!!) wat royal icing erop smeren, en desnoods twee lagen.
Als het toch niet meer gegeten hoeft te worden, kun je wat sjoemelen. Je kunt dan de icing laten opdrogen en even wat opschuren met een fijn schuurpapiertje zodat het oppervlak mooi strak is. Dan lichtjes vochtig maken en beplakken met je fondant.

Succes!

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

6

Re: cereal treat bewaren

Als je het inderdaad zonder boter maakt zal het wel bewaard kunnen worden.

@Suuz heb je dan gewoon de spekjes in de pan verwarmd of op een andere manier. kan me voorstellen dat het dan wel eerder aanbrand.

"If people have no bread, let them eat cake" - Marie Antoinette

Re: cereal treat bewaren

Ik heb een elektrische kookplaat, dus die kun je sowieso een stuk minder heet zetten dan een gaskookplaat. Ik zeg trouwens niet dat je het zonder boter moet doen hoor.

Ik heb in een anti-aanbakwok wat blue band (roomboter kan ook) gesmolten en daar de spekjes in gedaan. Als alles gesmolten is van het vuur af en net zoveel crispies toevoegen als de spekjes kunnen hebben.
Als je te weinig erbij doet blijft er in de pan steeds een laag gesmolten spekje zitten, dus moet je er nog wat crispies bijdoen. Alle crispies moeten een mooi laagje spekje hebben.

Dan de hele handel uit de pan op een licht ingevet keukenblad en uitrollen of kneden in de vorm die je wilt hebben. Je handen invetten is ook wel handig dan. Het is het best kneedbaar als het net niet meer te heet is, maar dit zul je vanzelf merken.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

8

Re: cereal treat bewaren

En als je nou crisco gebruikt ipv boter? Dan zal het toch ook beter houdbaar zijn?

If life gives you lemons, make lemoncurd.

Re: cereal treat bewaren

Dank jullie wel ga het gewoon proberen.

Re: cereal treat bewaren

Mirjam5 schreef:

En als je nou crisco gebruikt ipv boter? Dan zal het toch ook beter houdbaar zijn?

Als het niet gegeten hoeft te worden maakt het echt heel weinig tot niks uit hoor.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/