1

Onderwerp: meringuetaart??? HOE????

Hoi, de titel spreekt voor zich. Graag had ik een biscuittaart gebakken, gevuld met aardbeienjam en aardbeienbavarois. Ik had hem willen afwerken met meringue. Zo van die zachte, gewoon wat bruin vanboven, geen uitgeharde meringue.
Heeft hier iemand een recept voor?

En tweede vraag: hoe kan ik zo'n taart wel nog origineel versieren? Het is voor m'n eigen verjaardag dus wil ik eens iets anders maken dan de traditionele kindertaarten die ik meestal maak!

Bedankt voor jullie hulp!

Why stop dreaming when you wake up?

2

Re: meringuetaart??? HOE????

Ik weet eigenlijk niet precies wat je bedoelt, maar als ik google op meringue cake, krijg ik heel veel resultaten van recepten. Misschien kun je daar iets vinden?

Ik heb eigenlijk nog nooit half uitgeharde meringue gezien. Bedoel je misschien een meringue crème? Daarvan staat bij recepten een mooi recept.

Wat bedoel je precies met origineel versieren? Met marsepein of fondant?

I will have poetry in my life. And adventure. And cake. Cake above all - William Shakespeare & me

3 Laatst bewerkt door inge h (26-12-2010 09:23)

Re: meringuetaart??? HOE????

volgens mij wil je ala 'baked alaska'
opspuiten met eiwit schuim en even in oven of grill dat moet je even nazoeken
google afbeeldingen

google recepten

~enthousiast hobbyist ~
Heeft iemand het recept om tijd te bakken al gevonden?????

4

Re: meringuetaart??? HOE????

Ja, dat bedoel ik maar dan gewoon taart, geen ijstaart! Dank je wel inge! En ondertussen heb ik ook al ideetjes voor decoratie. Het wordt wel weer een 'kindse' taart maar ja...

Why stop dreaming when you wake up?