1

Onderwerp: Inzakkende bult op kapsel

Pff ik word er simpel van hoor.  :/

Vandaag weer 2 kapsels gebakken (15 en 20cm) met FC biscuitmix.
Omdat ik nog geen kennie of KA heb gebruik ik de handmixer.  Sinds kort heb ik bakpannen van PME. Ik bak op 160graden hete lucht.

En dan komt het: ze rijzen keurig gelijkmatig, vervolgens komen er een paar grote bobbels op de bovenkant, die lijken weer te verdwijnen en voegen samen tot 1 grote bult aan de bovenkant. Die dan vervolgens net voor ik besluit te prikken of het biscuit gaar is in te zakken. Waardoor ik een bischuit krijg waarbij de bovenste (of onderste net wanneer je het bekijkt) 1-1,5 cm een stuk minder in omvang is dan de rest.

Ze komen prachtig uit de vorm, maar ik vind de randjes van onderin in de bakpan wat hard.

Toen ik nog met mijn oude springvorm en het basisrecept bakte had ik dit probleem niet. Ik overweeg om weer het oude recept te pakke, maar die biscuit van FC smaakt zo lekker en is zo fijn van structuur.

Wat doe ik toch fout?  :s

~ Never waste a good crisis... ~

Re: Inzakkende bult op kapsel

Ik lees even mee, bij mij gaat het ook altijd goed als ik zelf de biscuit maak, maar met de mix heb ik ook altijd problemen!

"de hersenpan is geen jukebox waar je naar believen vrolijke ideeën uit tovert" - Martin Bril (1959-2009)

3

Re: Inzakkende bult op kapsel

hai

ik heb nu al drie keer zelf ee bisquit gebakken met fun cakes bisquit mix, snap er niks van, vanaf had ik toch echt goede hoop
alles op kamertemp. 10 min. mixen hoge snelheid, 2 min mixen lage snelheid, oven op 160 graden 47 min is die erin geweest, anders wad die de vorige keren niet gaar,,,, als de over aan staat is die zo mooi en de over slaat uit en zakt gelijk in elkaar,mmmmmmmmmmmmmmmmm goede hooop weg en nu

iemand nog tips