Onderwerp: Inzakkende bult op kapsel
Pff ik word er simpel van hoor.
Vandaag weer 2 kapsels gebakken (15 en 20cm) met FC biscuitmix.
Omdat ik nog geen kennie of KA heb gebruik ik de handmixer. Sinds kort heb ik bakpannen van PME. Ik bak op 160graden hete lucht.
En dan komt het: ze rijzen keurig gelijkmatig, vervolgens komen er een paar grote bobbels op de bovenkant, die lijken weer te verdwijnen en voegen samen tot 1 grote bult aan de bovenkant. Die dan vervolgens net voor ik besluit te prikken of het biscuit gaar is in te zakken. Waardoor ik een bischuit krijg waarbij de bovenste (of onderste net wanneer je het bekijkt) 1-1,5 cm een stuk minder in omvang is dan de rest.
Ze komen prachtig uit de vorm, maar ik vind de randjes van onderin in de bakpan wat hard.
Toen ik nog met mijn oude springvorm en het basisrecept bakte had ik dit probleem niet. Ik overweeg om weer het oude recept te pakke, maar die biscuit van FC smaakt zo lekker en is zo fijn van structuur.
Wat doe ik toch fout?