Onderwerp: moscovisch gebak
ik heb gisteren voor het eerst geprobeerd moscovisch gebak te maken, ik was er erg tevreden over, maar na een tijdje toch niet, ik heb het idee dat hij te veel lucht heeft verloren.
Kan iemand mij helpen??
ik schrijf hieronder hoe ik het gedaan heb.
Ingrediënten
100 gr. boter
100 gr. bloem
25 gr. maizena
5 eieren
100 gr. suiker
beetje zout
22cm bakvorm
oven op 175 C voorverwarmen, de eieren splitsen en de suiker bij het eigeel.
de bloem en de maizena in een kom met de boter in kloten erbij. laten mengen totdat kruimelig deeg ontstaat. snufje zout erbij
het eigeel met de suiker laten mengen totdat het luchtig is. en het eiwit opkloppen totdat er pieken onstaan.
en dan heel rustig alles door elkaar spatelen .
hij kwam er goed uit ik dachtdat die gelukt was, maar naar 5 minuten was die gekrompen en zag die er niet meer goed uit,
kan gist dit voorhelpen, of heeft iemand andere tips.
DANKJULLIEWEL