Ik gebruik het volgende recept (van de site van de koekjesfee)
250 g gezeefde pattiseriebloem
1 theelepel baking soda
een half theelepeltje zout
2 eetlepels cacaopoeder
113 g boter (solo) op kamertemperatuur
300 g fijne suiker
2 grote eieren
1 theelepel vanille extract
240 ml botermelk
2 eetlepels rode vloeibare kleurstof
1 theelepel witte azijn
1 theelepel baking soda (ja dit is de tweede lepel, staat apart om het recept te volgen)
Hoeveelheid goed voor een 20 cm vorm
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Meng in een kom de gezeefde bloem, cacao, 1 theelepel bakpoeder en het zout.Aan de kant zetten om straks te gebruiken.
Klop de boter zacht, doe er de suiker bij en klop tot het mengsel zacht en fluffy is. De eitjes per 1 erbij doen en telkens nadat je er 1 bij gedaan hebt, verder kloppen.
Af en toe langs de wanden schrapen zodat alles goed gemengd is.
Doe er de vanille extract bij en meng verder.
Meng in een bekertje de botermelk met de rode kleurstof.
Zet de mixer op een lage snelheid en voeg om en om wat van het bloemmengsel en de gekleurde botermelk. Je eindigt met de bloem.
In een klein potje de azijn en de bakpoeder mengen, laten "fizzen" en bij het taart mengsel doen.
Het mengsel in de taartpan doen en 45 tot 60 minuutjes in de oven. Prikken om te kijken of de taart klaar is. Er mag geen beslag meer aan de prikker hangen.
Na het bakken de taart 10 minuutjes in de vorm laten afkoelen en dan ontvormen.
Het decoreren van de taart doe je best 1 dagje later.
Ik heb de benodigdheden wel maal 1,5 gedaan omdat ik een grotere braadvorm gebruikt heb.
Voor cacao gebruik ik Nesquick poeder
Ik heb de taart 60 minuten in de oven gelaten
De kleurstof is niet van een specifiek merk; er staat gewoon 'RED E110-E122' bij
Fijn dat jullie willen meedenken
