1

Onderwerp: Taart bekleden met Marsepein

Hallo, wie o wie

Heeft voor mij een tip, elke keer als ik mn taart wil bekleden (doe dit met marsepein, zelf op kleur gebracht) scheurt mn plak al onder mn deegroller weg.

Voordat hij op mn taart ligt ben ik zo ongeveer 6 pogingen verder  :lol: .

Ik kneed best lang en gebruik cresco, misschien dat deze informatie relevant kan zijn.

Ik vind het zo leuk om te doen maar zo langzamerhand krijg ik wat frustraties hahaha.

Een echte beginneling

2

Re: Taart bekleden met Marsepein

Ik werk niet met marsepein, maar meen te hebben gelezen dat crisco en marsepein geen goede combi zijn. Crisco zou het zacht maken.

3

Re: Taart bekleden met Marsepein

Ok, dat klinkt nieuw.... bedankt en dan ga ik even verder rond neuzen om te kijken of daar meer bekend over is.

4

Re: Taart bekleden met Marsepein

Crisco gebruik ik alleen een beetje om mijn handen mee in te vetten, maar niet door de marspein heen. Wat gebruik je om uit te rollen. Je kan eventueel tafelzeil nemen dan plakt het er niet zo aan vast, eronder gebruik ik altijd bakkerssuiker (of poedersuiker) maar alleen zodat het niet vast plakt aan mijn aanrecht of tafelzeil.

Als je je marsepein klaar is met rollen en heeft de juiste dikte dan leg ik mijn roller op de lap en ''vouw'' de helften naar elkaar toe, zodat de roller als het ware ertussen ligt, dan pas rol ik de lap over de taart heen.

(hoop dat je het zo nog een beetje snapt).

Dan ipv gelijk de randen om te buigen naar de zijkanten van de taart, wacht ik heel eventjes totdat die zich een beetje gevormd heeft, en dan begin ik aan de zijkanten met bekleden. Ik begin van onderaf aan en dan langzaam naar boven toe werken. Ik heb dit zo geleerd in Wormer en werkt bij mij goed.. Ik hoop dat jehet een beetje snapt, en dat de uitleg een beetje duidelijk is. Valt niet mee om het op te schrijven , sorry.

Mocht je een houten deegroller gebruiken dan zou ik deze ook een beetje invetten met crisco of een pvc pijp, die je alleen gebruikt voor de taarten, even goed schoonmaken, en goed te verkrijgen bij de bouwmarkten.

Overwin woede met liefde, overwin het kwade met het goede. (boehda)         www.taartenomopteeten.mijnalbums.nl

5

Re: Taart bekleden met Marsepein

Ik gebruik soms ook crisco maar idd ook alleen om mijn handen in te vetten en niet door de marsepein heen. Een houten deegroller vind ik een ramp! Daar blijft steeds de marsepein aan plakken. Ik rol uit met een pvc-buis (totdat ik een echte heb  ;) ) en rol ook uit op een stuk tafelzeil die je per meter bij de Blokker kan kopen. De lap marsepein moet niet te dun zijn, minstens 3mm, vind ik. De kans op scheuren is dan ook groter wanneer je de lap op de taart hebt gelegd. Ik ga voorzichtig van boven naar onder (wil de manier van onder naar boven ook een keer uitproberen) maar dan wel cm voor cm rond.

6

Re: Taart bekleden met Marsepein

Thanks,
Ik gebruik het idd een beetje door de marsepein, dan doe ik dat niet meer, als ondergrond heb ik een plastic bureau legger van de IKEA, en als roller gebruik ik de Wilton glide rolling pen...daar plakt het niet aan. tip

Ik ga het proberen om dubbel te vouwen op de rol, en laat me bevindinge hier weten.