1

Onderwerp: wie weet hoe je cc vormpjes van choccolade maakt??

ik heb er ooit een foto van gezien maar kan het niet meer terug vinden.
het  gaat om cc cups maken van smelt choccolade hoe doe je dat?
is het niet duidelijk hoor ik het graag en dan beschrijf ik nog iets uitgebreider.
thanks

2

Re: wie weet hoe je cc vormpjes van choccolade maakt??

Ik heb je even gemeld.............deze rubriek is om te showen...........

Verder weet ik niet precies wat je bedoelt, dus helaas geen antwoorden voor je.

3

Re: wie weet hoe je cc vormpjes van choccolade maakt??

Ik geloof dat je bij de verkeerde topic zit.

Maar ik heb het een keer met candy melt gedaan. Cupcpakes in een mold zonder papieren gebakken. Gesmolten Candy melt - volgens me heb jij die ook in chocolade, maar dat weet ik niet zeker - in een ccpapier gedaan - met een kwastje - en toen die droog was, papier er af en cc in de candy gedaan.

4 Laatst bewerkt door smarianne (14-12-2010 16:50)

Re: wie weet hoe je cc vormpjes van choccolade maakt??

dat doe je met die flexibele siliconen cc bakjes.
maar je kan ze tegenwoordig kant en klaar bij de makro krijgen. Dus waarom zelf dat geklieder doen  :think:

Re: wie weet hoe je cc vormpjes van choccolade maakt??

de show-rubrieken zijn om je creaties te showen, niet voor vragen

[move]---> decoreren

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

6

Re: wie weet hoe je cc vormpjes van choccolade maakt??

smarianne schreef:

dat doe je met die flexibele xiliconen cc bakjes.
maar je kan ze tegenwoordig kant en klaar bij de makro krijgen. Dus waarom zelf dat geklieder doen  :think:

geen makropas en ook niemand uit mijn omgeving helaas :s

7

Re: wie weet hoe je cc vormpjes van choccolade maakt??

bij de sligro hebben ze er ook in verschillende maten.

ik heb ook weleens een chocoladebakje met eenn ballon gemaakt. ballon opblazen tot de maat die je wil.
chocolade smelten en onderkant ballon in chocolade dopen en op bakpapier zetten. wanneer chocolade op de ballon al wat uitgehard is dan nog een keer herhalen. chocolade helemaal laten  stollen en dan voorzichtig tuitje van ballon eraf knippen en de lege ballon voorzichtig van de chocolade halen. afhankelijk van de grootte van je ballon kun je het bakje zo groot of zo klein als je wilt maken. (k heb een wat grotere gemaakt als bonbon schaaltje)

succes ermee

gr marjolein

8

Re: wie weet hoe je cc vormpjes van choccolade maakt??

Marjolein78 schreef:

bij de sligro hebben ze er ook in verschillende maten.

ik heb ook weleens een chocoladebakje met eenn ballon gemaakt. ballon opblazen tot de maat die je wil.
chocolade smelten en onderkant ballon in chocolade dopen en op bakpapier zetten. wanneer chocolade op de ballon al wat uitgehard is dan nog een keer herhalen. chocolade helemaal laten  stollen en dan voorzichtig tuitje van ballon eraf knippen en de lege ballon voorzichtig van de chocolade halen. afhankelijk van de grootte van je ballon kun je het bakje zo groot of zo klein als je wilt maken. (k heb een wat grotere gemaakt als bonbon schaaltje)

succes ermee

gr marjolein

Wel je chocolade goed temperen! Anders knapt je ballon en zit je heeeele huis onder de choco spetters (zei de ervaringsdeskundige :S)

I will have poetry in my life. And adventure. And cake. Cake above all - William Shakespeare & me

9

Re: wie weet hoe je cc vormpjes van choccolade maakt??

Glamour schreef:
Marjolein78 schreef:

bij de sligro hebben ze er ook in verschillende maten.

ik heb ook weleens een chocoladebakje met eenn ballon gemaakt. ballon opblazen tot de maat die je wil.
chocolade smelten en onderkant ballon in chocolade dopen en op bakpapier zetten. wanneer chocolade op de ballon al wat uitgehard is dan nog een keer herhalen. chocolade helemaal laten  stollen en dan voorzichtig tuitje van ballon eraf knippen en de lege ballon voorzichtig van de chocolade halen. afhankelijk van de grootte van je ballon kun je het bakje zo groot of zo klein als je wilt maken. (k heb een wat grotere gemaakt als bonbon schaaltje)

succes ermee

gr marjolein

Wel je chocolade goed temperen! Anders knapt je ballon en zit je heeeele huis onder de choco spetters (zei de ervaringsdeskundige :S)


:lol: o sorry, dat is natuurlijk niet leuk voor jou, maar ik heb nogal snel het plaatje voor ogen :D

ik doe het wel altijd op de gok ik stop met verwarmen als er nog wat stukjes zijn en dan net zolang roeren tot alles gesmolten is. daarna nog geen problemen gehad met ballon of rondvliegend chocolade.....wat zal je gebaald hebben zeg :s

10

Re: wie weet hoe je cc vormpjes van choccolade maakt??

ok bedankt voor de leuke tips!die is ook erg leuk.
gr :Y

11

Re: wie weet hoe je cc vormpjes van choccolade maakt??

Glamour schreef:
Marjolein78 schreef:

bij de sligro hebben ze er ook in verschillende maten.

ik heb ook weleens een chocoladebakje met eenn ballon gemaakt. ballon opblazen tot de maat die je wil.
chocolade smelten en onderkant ballon in chocolade dopen en op bakpapier zetten. wanneer chocolade op de ballon al wat uitgehard is dan nog een keer herhalen. chocolade helemaal laten  stollen en dan voorzichtig tuitje van ballon eraf knippen en de lege ballon voorzichtig van de chocolade halen. afhankelijk van de grootte van je ballon kun je het bakje zo groot of zo klein als je wilt maken. (k heb een wat grotere gemaakt als bonbon schaaltje)

succes ermee

gr marjolein

Wel je chocolade goed temperen! Anders knapt je ballon en zit je heeeele huis onder de choco spetters (zei de ervaringsdeskundige :S)

Ik wilde net hetzelfde zeggen.. Als de choc nog te warm is springt de ballon. Ik kan me dus niet meer herinneren of ik na deze eerste ervaring verder ben gegaan met knoeien.. Ik vond ook de maat van de ballon te groot, kon geen kleine bakjes maken met zelfs de kleinste maat ballon  (want als je die niet helemaal opblaast krijg je aan de top zo'n bultje dat ongeschikt is)

12

Re: wie weet hoe je cc vormpjes van choccolade maakt??

Marjolein78 schreef:
Glamour schreef:
Marjolein78 schreef:

bij de sligro hebben ze er ook in verschillende maten.

ik heb ook weleens een chocoladebakje met eenn ballon gemaakt. ballon opblazen tot de maat die je wil.
chocolade smelten en onderkant ballon in chocolade dopen en op bakpapier zetten. wanneer chocolade op de ballon al wat uitgehard is dan nog een keer herhalen. chocolade helemaal laten  stollen en dan voorzichtig tuitje van ballon eraf knippen en de lege ballon voorzichtig van de chocolade halen. afhankelijk van de grootte van je ballon kun je het bakje zo groot of zo klein als je wilt maken. (k heb een wat grotere gemaakt als bonbon schaaltje)

succes ermee

gr marjolein

Wel je chocolade goed temperen! Anders knapt je ballon en zit je heeeele huis onder de choco spetters (zei de ervaringsdeskundige :S)


:lol: o sorry, dat is natuurlijk niet leuk voor jou, maar ik heb nogal snel het plaatje voor ogen :D

Nou, dat plaatje klopt wel aardig hoor, wat jij voor je ziet! Toen was ik nog niet aan de taarten, en ik had met sinterklaas op tv Rudolf van Veen een zwarte pietje van chocolade zien maken door een ballon door de chocolade te halen, die te laten drogen en er snoepjes voor de ogen en mond op te plakken. Leek met zo leuk! Maar de chocolade was inderdaad te warm (en de ballon te groot). Mijn hele huis zat vol met choco spetters, echt alles!

I will have poetry in my life. And adventure. And cake. Cake above all - William Shakespeare & me