1

Onderwerp: bekleden van de taart

ik weet niet waarom maar telkens wanneer ik de taart met fondant bekleed breekt die mij onder af :S
heb van te voren goed gekleed had hem nu wat dikker gelaten omdat de vorige keer wat dun was.

De fondant zit er wel op maar je ziet dat hij op sommige plaatsen was geschuurd :S

heeft iemand misschien wat tips voor mij

Re: bekleden van de taart

Welke fondant gebruik je en hoelang kneed je?

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3

Re: bekleden van de taart

ik gebruik m en b en funcakes en heb het ongeveer denk ik 5 min gekneed en daarna gaan rollen

Re: bekleden van de taart

Vijf minuutjes is wel wat kort hoor. Ik gebruik ook M&B maar dat kneed ik rustig wel een minuutje of tien (of langer als het echt veel is).
M&B scheurt inderdaad heel snel als het niet goed is doorgekneed.

Als je de lap fondant over de taart legt is het belangrijk dat je meteen de bovenkant en de randen (en hoeken bij een andere vorm) goed vastzet. Dan snel maar voorzichtig rondom de lap naar beneden toe afwerken.

Wat uitrollen betreft: Niet te dik en niet te dun, en liever een wat grotere lap dan eentje die net past. Dat werkt een stuk makkelijker af.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

5

Re: bekleden van de taart

dankejwel voor je advies
ik hoop dat die nu wel goed komt