1 Laatst bewerkt door @ppeltje (11-12-2010 14:53)

Onderwerp: chocolade crème met een koffie/mokka accent

Dit recept heb ik van een oude indische tante. Ik mocht het eigenlijk niet delen met anderen  :shh: , maar het is té lekker om het voor me te houden.  :9 
Heerlijk voor op brood, maar ook heerlijk als taartvulling.  :Y

Nodig:
500 gram (room)boter (op kamertemperatuur)
1 blikje gecondenseerde gesuikerde melk
ca. 5 eetlepels cacao
ca. 3 eetlepels koffieextract
evt. extra poedersuiker

  • Maak de koffieextract door een extra sterke bak koffie te zetten. (ik gebruik zelf altijd oploskoffie) en laat het afkoelen.

  • Mix de (room)boter voor 10 minuten op de hoogste snelheid, zodat het een romige substantie wordt.

  • Voeg het blikje gecondenseerde gesuikerde melk toe en mix nog een paar minuten.

  • Voeg beetje bij beetje de gezeefde cacao toe (naar smaak eventueel meer).

  • Als alles is opgenomen beetje bij beetje de koffieextract toevoegen. Proef tussentijds of je de koffie-/mokkasmaak voldoende proeft en voeg eventueel meer koffieextract toe.

  • Als de koffie volledig is opgenomen kun je naar smaak eventueel nog wat extra poedersuiker toevoegen om het wat zoeter te maken.

  • Hou je niet van de koffie-/mokkasmaak dan kun je de koffieextract eventueel ook weglaten

Succes ermee!  :9

Dat is toch een TAART waard!

2

Re: chocolade crème met een koffie/mokka accent

Wat een leuk recept. En wat lief dat je het met ons wilt delen. Ik ga het zeker uitproberen!