Onderwerp: chocolade crème met een koffie/mokka accent
Dit recept heb ik van een oude indische tante. Ik mocht het eigenlijk niet delen met anderen , maar het is té lekker om het voor me te houden.
Heerlijk voor op brood, maar ook heerlijk als taartvulling.
Nodig:
500 gram (room)boter (op kamertemperatuur)
1 blikje gecondenseerde gesuikerde melk
ca. 5 eetlepels cacao
ca. 3 eetlepels koffieextract
evt. extra poedersuiker
Maak de koffieextract door een extra sterke bak koffie te zetten. (ik gebruik zelf altijd oploskoffie) en laat het afkoelen.
Mix de (room)boter voor 10 minuten op de hoogste snelheid, zodat het een romige substantie wordt.
Voeg het blikje gecondenseerde gesuikerde melk toe en mix nog een paar minuten.
Voeg beetje bij beetje de gezeefde cacao toe (naar smaak eventueel meer).
Als alles is opgenomen beetje bij beetje de koffieextract toevoegen. Proef tussentijds of je de koffie-/mokkasmaak voldoende proeft en voeg eventueel meer koffieextract toe.
Als de koffie volledig is opgenomen kun je naar smaak eventueel nog wat extra poedersuiker toevoegen om het wat zoeter te maken.
Hou je niet van de koffie-/mokkasmaak dan kun je de koffieextract eventueel ook weglaten
Succes ermee!