Onderwerp: 15 cm PME deep pan, wat doe ik fout? recept? Spoedje...
Ik heb nu vanavond al 3 keer een basis bisquit geprobeerd te maken.
Ik gebruik de PME 15 cm omtrek met een hoogte van 10 cm.
Taart zelf mag 7,5 of 8 cm zijn.
Ik heb gebruikt:
2 eieren, 60 gr. suiker, 60 patentbloem.
allemaal de keren eerst de eieren verwarmd in heet water, 10 min. gemixed met de suiker en nadat dit luchtig was en licht gekleurd heb ik de bloem er gezeefd tussen gespateld.
Temperatuur van de over: eerste keer 35 min. op constante temp van 160 graden.
Uitkomst, beslag netzo hoog als dat het erin ging.
Tweede keer oplopend gedaan, 10 min. 140 10 min. op 160 10 min. op 180.
Uitkomst, net zo hoog met een krater onderin.
Derde keer ook weer oplopend maar dan korter en dan 150, 170 wn 180.
Bij de uitkomst hier niks in veranderd.
Wie kan mij helpen?
Morgen moet ik het bisquit af gebakken hebben, kan geen mix gebruiken i.v.m een koemelk allergie...
Graag zou ik het beslag ook een roze kleurtje geven, wanneer doe ik dit erbij?
Ik heb een fel roze kleur van Wilton om erbij te doen...
Bedankt!