1

Onderwerp: Vierkant biscuit met 'ingezakte' hoeken... HELP!

Heb zojuist mijn eerste biscuit gebakken in mijn silverwood multisize (ja, ik ben heeeeel lief geweest en kreeg 'm voor Sinterklaas  O-) )

Op zich goed gelukt, maaaaar.... ik heb vier 'ingezakte' hoeken!
Bij een ronde taart heb ik ook vaak zo'n bult in het midden, maar dat is na op-z'n-kop afkoelen meestal grotendeels verholpen.

Iemand tips hoe ik dit in de toekomst kan voorkomen?
En ook hoe dat nu nog kan oplossen  :s  ?

Alvast bedankt.

Laat de moed niet zakken!
Met een appel en een ei kun je al bijna een taart bakken!!

Re: Vierkant biscuit met 'ingezakte' hoeken... HELP!

Zijn ze aan de onder- of de bovenkant ingezakt?
Aan de onderkant kan het te maken hebben met de bakspray die je gebruikt, aan de bovenkant komt het doordat je oven te heet staat.
Daarom heb je ook altijd een bolling op je ronde taarten.

Als je oven namelijk te heet staat garen de zijkanten te snel, waardoor ze niet meer verder zullen rijzen.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3

Re: Vierkant biscuit met 'ingezakte' hoeken... HELP!

Ze zijn aan de bovenkant ingezakt... dus dan heeft het met de temperatuur te maken.
Ik heb 'm gebakken op 140º hetelucht en in stappen verhoogd naar 155º. Lijkt mij eigenlijk niet heel heet toch?

Ben bang dat het biscuit anders 'taai' wordt als ik de temperatuur verlaag en langer bak...

Laat de moed niet zakken!
Met een appel en een ei kun je al bijna een taart bakken!!

Re: Vierkant biscuit met 'ingezakte' hoeken... HELP!

Iedere oven is anders, en niet iedere oven geeft de temperatuur juist weer.
Als ik bak op het werk van mijn vriend moet ik een cake die normaal op 175 moet, op 155 bakken.
Je kunt het even testen met een oventhermometer, een proefbiscuitje bakken of het gewoon zo laten en de bolling ervan af snijden.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

5

Re: Vierkant biscuit met 'ingezakte' hoeken... HELP!

Ik had dit probleem ook steeds, bakte op 175 graden constant, laatst op 160 constant gedaan, na een tip van hier, en biscuit rees echt vele malen gelijkmatiger! Kan het je dus zeker aanraden  :thumb:

Ik wens iedereen hele fijne feestdagen en een goed 2012!!

6

Re: Vierkant biscuit met 'ingezakte' hoeken... HELP!

@ Suuz en freijak: Oventhermometer en eens niet de temp in stappen verhogen, maar constant en lager houden. Ga ik zeker uitproberen.

Verder moet ik ook wennen aan hoe goed die bakvorm de hitte verdeeld! Veeeeeel beter als mijn oude Xenos vierkantje!  :Y

Laat de moed niet zakken!
Met een appel en een ei kun je al bijna een taart bakken!!

7

Re: Vierkant biscuit met 'ingezakte' hoeken... HELP!

freijak schreef:

Ik had dit probleem ook steeds, bakte op 175 graden constant, laatst op 160 constant gedaan, na een tip van hier, en biscuit rees echt vele malen gelijkmatiger! Kan het je dus zeker aanraden  :thumb:

Ik heb hetzelfde probleem en bak op 175 graden. Das dus te heet.
Hoe lang moet ie ongeveer op 160 graden? Ik heb de vormen van 15 en 20 cm.

Bedankt voor de tips allemaal

8

Re: Vierkant biscuit met 'ingezakte' hoeken... HELP!

Als je op 175/180 graden bakt dan geven ze meestal 40 min aan.
Maar op constante 160 graden dan is het advies 60 min is mij vertelt.
Hij rijst gelijkmatiger en "ploft" niet open in het midden als je 'm op lagere temp bakt.

9

Re: Vierkant biscuit met 'ingezakte' hoeken... HELP!

Dan ga ik dat proberen. Dank je!!

10

Re: Vierkant biscuit met 'ingezakte' hoeken... HELP!

Ik denk dat de bake-even strips hiervoor ook wel goed werken!

Official Wilton Method Instructor.Kijk voor al je bakingrediënten, taartdecoratie-materialen en voor leuke workshops op www.debakwinkel.nl

11

Re: Vierkant biscuit met 'ingezakte' hoeken... HELP!

makatralsy schreef:

Ik denk dat de bake-even strips hiervoor ook wel goed werken!

Daar dacht ik na vrijdagavond ook aan ja ;)

12 Laatst bewerkt door Dot (16-01-2011 22:29)

Re: Vierkant biscuit met 'ingezakte' hoeken... HELP!

maar die werken niet bij een multi-size-cakepan....

maar ik heb de laatste keer ook met lagere temp gebakken en idd minder afgezakken hoeken!

Groetjes, Dorothea.

13

Re: Vierkant biscuit met 'ingezakte' hoeken... HELP!

MamBo2007 schreef:
makatralsy schreef:

Ik denk dat de bake-even strips hiervoor ook wel goed werken!

Daar dacht ik na vrijdagavond ook aan ja ;)

Goed opgelet :thumb:  :lol:

Official Wilton Method Instructor.Kijk voor al je bakingrediënten, taartdecoratie-materialen en voor leuke workshops op www.debakwinkel.nl