1

Onderwerp: Stapeltaart met Ganache, in één keer gieten?

Voor mijn ouders wil ik en bruidstaart maken, nu wil ik het van witte ganache gaan doen omdat ik een witte taart wil, echt wil ik een stapel van 2 maken maar giet ik de ganache dan in één keer over de stapel heen of kan ik beter de taarten apart voorzien van ganache?

Ben benieuwd hoe jullie ervaring hiermee is en hoe jullie dit oplossen?

---> Creatief, informatief, maar vooral een lekkere weblog! <---
http://bijjolan.blogspot.nl/

2

Re: Stapeltaart met Ganache, in één keer gieten?

geen ervaring, maar ik zou ze apart gieten en dan de naad wegwerken met een kwastje... ben erg benieuwd hoe je het gaat doen en hoe het er uit komt te zien.

3

Re: Stapeltaart met Ganache, in één keer gieten?

Ik zou ze zeker apart begieten.Als je het doet als je taart al een stapel is dan hoopt de ganache zich op de rand van de onderste op.

Het volgende probleem is het overbrengen van de kleine op de grote taart , dat is best een beetje tricky ; ik zou dat met behulp van 2 paletmessen of 2 taartscheppen doen want als je er met je handen aankomt smelt direkt de ganache en heb je afdrukken. Vervolgens de naad inderdaad zoals biggeltaart zegt wegwerken met een kwastje.
Het wordt vast een mooie taart voor je ouders , succes!

Carpe Diem !

4

Re: Stapeltaart met Ganache, in één keer gieten?

Okee, dat moet gaan lukken. ik dacht zelf ook dat het zou gaan ophopen in de rand, maar bedankt voor de tips. Ben benieuwd hoe het gaat worden.

Morgen eerst maar even chocolade inkopen(is mooi in de opruiming na sinterklaas ja)... :Y

---> Creatief, informatief, maar vooral een lekkere weblog! <---
http://bijjolan.blogspot.nl/

5

Re: Stapeltaart met Ganache, in één keer gieten?

Een ander probleem van in een keer gieten is, dat je de taarten niet meer goed van elkaar krijgt om aan te snijden, lijkt me ;) dus ik zeg ook stuk voor stuk gieten, goed laten drogen/harden en vast nadenken over verdere decoratie, ideaal voor beschadigingen  :Y

Groetjes van Bianca

6

Re: Stapeltaart met Ganache, in één keer gieten?

Ja helemaal top, ik ga het proberen.

Straks ga ik ganache maken en als deze is afgekoeld ga ik hem opkloppen met de mixer, dan hebben we vanavond mouse.

De versiering heb ik al bedacht, een waterval van bloemen in de kleur licht blauw en licht licht blauw. Dit was de kleur van mijn moeders trouwjurk.

---> Creatief, informatief, maar vooral een lekkere weblog! <---
http://bijjolan.blogspot.nl/

7

Re: Stapeltaart met Ganache, in één keer gieten?

zeker posten eh ik ben echt benieuwd naat resultaat ik heb tot nu toe enkel met donkere ganache gewerkt vanwaar heb je het recept voor de witte?x

8

Re: Stapeltaart met Ganache, in één keer gieten?

Veel plezier met de taart. Ben erg benieuwd naar het resultaat

9

Re: Stapeltaart met Ganache, in één keer gieten?

ik had het recept van hier af voor ganache taarten, alleen ik hem het net geprobeerd maar het word niet zo hard als ik wil.

Dus ik moet iets anders gaan proberen, de smaak vind ik ook niet geweldig.

Dus iemand nog een andere oplossing? Wellicht dat ik de 1-2-2 botercreme toch maar ga gebruiken hiervoor...

---> Creatief, informatief, maar vooral een lekkere weblog! <---
http://bijjolan.blogspot.nl/

10

Re: Stapeltaart met Ganache, in één keer gieten?

wat is 1-2-2 botercreme?

yvonne

11

Re: Stapeltaart met Ganache, in één keer gieten?

1 eiwit
2 suiker
2 boter

---> Creatief, informatief, maar vooral een lekkere weblog! <---
http://bijjolan.blogspot.nl/

12

Re: Stapeltaart met Ganache, in één keer gieten?

Dank je. Misschien een stomme vraag, maar kun je een taart die afgedekt is met ganasch toch decoreren met fondant?
Ik heb dat eens geprobeerd maar toen is alle fondant eraf gegleden en dat zag erg vies uit.
Ik concludeer nu dus dat het misschien wel kan maar ik een foute bewerking heb gedaan.

Yvonne

13

Re: Stapeltaart met Ganache, in één keer gieten?

Je schrijft dat je een witte taart wilt, houd je er wel rekening dat witte chocolade nooit echt wit is?
Willy

14

Re: Stapeltaart met Ganache, in één keer gieten?

Dat weet ik. Maar goed dat gaat het toch niet meer.

---> Creatief, informatief, maar vooral een lekkere weblog! <---
http://bijjolan.blogspot.nl/