Onderwerp: help het bekleden van de taart gaat steeds slechter!!!!
Hoi,
Ik ben nog niet zo heel erg lang aan het bakken en decoren, maar inmiddels wel helemaal verslaafd. Nu krijg ik steeds meer problemen met het gladstrijken van de fondant of marsepeinlaag op de taart. De 1e 3 taarten gingen eigenlijk erg goed, zal vast beginnersgeluk zijn geweest.... Maar hoe vaker is een taart maak, hoe vaker in mijn man roep om hulp, haha. Met marsepein lukt het nog het beste, dan hou ik aan het eind 1 "vouw" over, maar fondant is het echt een ramp, rol ik deze dan te dun uit misschien?
Maak altijd een basisbisquit en smeer af met botercreme (heel dun), wie kan me op weg helpen, mijn pietentaart zal er niet minder om smaken, maar ik kan het niet hebben dat het niet zo netjes is....
Alvast bedankt.
Marleen


zo heb ik het eigenlijk nog nooit gezien/gelezen. Ik heb soms nog steeds last van plooitjes maar heb gemerkt dat mijn marsepein toch te dun was en ik te snel wilde bekleden, waardoor ik dus plooitjes kreeg. Doordat ik nu echt cm voor cm naar beneden strijk heb ik eigenlijk geen plooitjes meer. Maar bij mijn volgende taart wil ik deze manier ook een proberen
.