1

Onderwerp: Taart hard aan boven kant/niet gaar

Hey,

Als ik een taart bak word hij altijd hard aan de boven kant, maar net onder die harde laag lijkt het deeg nog niet gaar te zijn,

Hoe kan dit? En beter nog hoe kan ik dit voorkomen.

De onderkant is wel goed. Ik zet de bakvorm onderin de oven zoals in het recept staat.

Ook met mixen als ik een minuut of 6 heb gemixt heb ik het idee dat het mengsel weer inzakt. Kan dat of lijkt dat zo

Alvast bedankt.

Re: Taart hard aan boven kant/niet gaar

ik denk dat je de baktemperatuur te hoog hebt.

Ik zing mijn eigen wijsje!

Re: Taart hard aan boven kant/niet gaar

dan staat waarschijnlijk je temperatuur te hoog :Y

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

4

Re: Taart hard aan boven kant/niet gaar

Welke mix gebruik je? ik gebruik moscovich biscuitmix en heb nergens last van...

Kan het zijn dat je oven te heet staat? ik bak mn biscuits in het midden van de oven op 150 graden, en vaak na een half uur zet ik de oven nog 10min hoger bv. 170/180 graden..

5

Re: Taart hard aan boven kant/niet gaar

Ik laat het oplopen

Van 140na 10 min 150  en dan na 10 min 160

Het is een bakvorm van 20 cm

6

Re: Taart hard aan boven kant/niet gaar

dan denk ik dat het probleem is dat je de taart onderin hebt staan... misschien helpt het als je em in het midden zet..

7

Re: Taart hard aan boven kant/niet gaar

Ik maak zelf een mix

Eieren, bloem suiker maizena zout

De onderkant is allemaal prima het is puur het bovenste.

als de oven de hoog staat kan het randje onder de boven kant dan niet gaar zijn?

8 Laatst bewerkt door koekiemonster (05-12-2010 11:43)

Re: Taart hard aan boven kant/niet gaar

omdat het dan zó snel gaat dat je bovenkant verbrandt, en dat de warmte de tijd niet heeft om het midden van de cake te bakken.
snap je een beetje wat ik bedoel?
beetje hetzelfde effect als een beker warme melk in de magnetron: de bovenkant wordt warm, maar als je roert merk je dat de rest nog niet zo warm was.

Ik zing mijn eigen wijsje!

9

Re: Taart hard aan boven kant/niet gaar

dat snap ik koekiemonster

zal ik op een nog lagere temperatuur beginnen? En dan opbouwen tot 160?

Ik ben net begonnen met taarten bakken,

Maar dat hadden julie vast al door :P

Re: Taart hard aan boven kant/niet gaar

ja inderdaad is het opbouwen een goed idee.
dan rijst je taart ook nog eens heel mooi omhoog!
veel succes bij de volgende taart :)

Ik zing mijn eigen wijsje!

11

Re: Taart hard aan boven kant/niet gaar

bedankt he,

En dat mixen. welke stand en hoe lang is daar het beste voor?

Re: Taart hard aan boven kant/niet gaar

de hoogste, 10 minuten

Ik zing mijn eigen wijsje!

Re: Taart hard aan boven kant/niet gaar

ik lees je eerste bericht nog eens door, je moet je taart niet onderin zetten, maar in het midden van de oven.

Ik zing mijn eigen wijsje!

14

Re: Taart hard aan boven kant/niet gaar

oke,

In het recept staat onderin