1

Onderwerp: voorkeur

ik ga ook "proberen" en sint taart te maken
maar waar werken de ervaren rotten in het vak het liefste mee
fondant of marsepein en wat werkt het makkelijkst

en ik neem aan dat jullie een taart afsmeren met botercreme of gebruiken jullie daar wat anders voor

heb trouwens het bisquit al klaar en de vullieng er al tussen
zelf al zou die nog mislukken ben ik al trots op mezelf  :D

2

Re: voorkeur

kan niet de plek vinden om dit te vragen dus dan maar ff hier

wat ik me afvraag
ik zie zoveel mooie taarten langs komen
wat doen jullie er mee
kan me niet voorstellen dat jullie dat allemaal zelf opeten

3

Re: voorkeur

jorina schreef:

ik ga ook "proberen" en sint taart te maken
maar waar werken de ervaren rotten in het vak het liefste mee
fondant of marsepein en wat werkt het makkelijkst

en ik neem aan dat jullie een taart afsmeren met botercreme of gebruiken jullie daar wat anders voor

heb trouwens het bisquit al klaar en de vullieng er al tussen
zelf al zou die nog mislukken ben ik al trots op mezelf  :D

Marsepein of fondant maakt qua bewerken vind ik niet zo heel veel uit. Het gaat voornamelijk om de smaak. Zelf werk ik altijd met marsepein omdat ik (en de mensen voor wie ik de taartjes maak) fondant niet lekker vind.

De taart smeer ik altijd af met een flinterdun laagje botercrème 1:1. voornamelijk om de taart strak te krijgen: Ik strijk hem af, laat hem in de koelkast opstijven en strijk hem vlak voor het bekleden nogmaals glad met een warm mes.


jorina schreef:

kan niet de plek vinden om dit te vragen dus dan maar ff hier

wat ik me afvraag
ik zie zoveel mooie taarten langs komen
wat doen jullie er mee
kan me niet voorstellen dat jullie dat allemaal zelf opeten

Als je een nieuwe vraag hebt en je hebt je antwoord via de zoekfunctie niet kunnen vinden dan is het handiger om een nieuw topic te starten. Nu sta je met een nieuwe vraag in het topic van iemand anders en zul je waarschijnlijk niet zoveel reacties krijgen omdat mensen jouw vraag misschien niet zien. (niet iedereen leest alle reacties op een topic). Jouw vraag hoort volgens mij meer thuis in babbel na het bakken.

Maar om je toch alvast een antwoord te geven  ;): veel mensen hier werken in opdracht. Dat kan zijn als hobby voor familie en vrienden (zoals ik zelf) maar ook vaak als bedrijfje.

4

Re: voorkeur

bedankt voor je reactie
'en wat betreft die 2de vraag die was ook van mijzelf  ;)
maar evengoed bedankt voor het antwoord

5

Re: voorkeur

jorina schreef:

bedankt voor je reactie
'en wat betreft die 2de vraag die was ook van mijzelf  ;)
maar evengoed bedankt voor het antwoord

:lol:  :lol:  :lol:  nou ja zeg...dat was mij écht niet opgevallen  :lol:

6

Re: voorkeur

Ik werk het liefst met Marshmellow fondant :+

En ik maak gelukkig heel veel taarten voor anderen :Y

Groetjes, Ilonka
Leven en laten leven, maar geniet van elke dag.