Onderwerp: Witte chocoladeframbozentaart/toetje

Deze heb ik net uitgeprobeerd en wil ik met jullie delen:

Ingredienten
200 gram chocolate chips-koekjes
100 gram gesmolten boter
450 gram witte chocolade
175 ml slagroom
400 gram frambozen

Bereiden
Breek 200 gram chocolate chips-koekjes in stukken en hak ze tot fijn kruim. Meng dit met 100 gram gesmolten boter. Bekleed een ovenschaal met bakpapier en verdeel het deegmengsel in een gelijkmatige laag over de bodem (goed aandrukken). Zet dit in de koelkast tot de bodem koud en stevig is geworden.
Breek dan boven een pan 450 gram witte chocolade in stukjes en verwarm dit samen met 175 ml slagroom al roeren op laag vuur tot een gladde dikke saus ontstaat (niet laten koken, dan wordt het korrelig).
Verdeel vervolgens 400 gram frambozen gelijkmatig over de koekjesbodem. Schenk hier voorzichtig de chocoladesaus over en strijk glad. Laat de taart twee uur in de koelkast opstijven.
Zet de taart voor het serveren ongeveer een half uur in de vriezer. Keg de taart op een schaal en snijd hem met een warm, vochtig mes in vierkantjes.

Zet hem echt lang genoeg in de vriezer. Ik had hem net een half uur in het vriesvakje in de koelkast, was echt te kort. De bovenkant was nog vloeibaar. Wel lekker, maar het wordt zo'n rommeltje op je bord...

Eet smakelijk, ik vind het leuk om te horen hoe jullie hem vinden smaken!

2

Re: Witte chocoladeframbozentaart/toetje

Ziet er lekker uit... ben ook benieuwd hoe het er uit ziet... heb je een foto?

Re: Witte chocoladeframbozentaart/toetje

Nee, helaas! Hij ziet er gewoon cremekleurig uit, de rest zit eronder verstopt... in het begin, voordat het wat harder wordt, lijkt het net jus wat aan 't stollen is:)

4

Re: Witte chocoladeframbozentaart/toetje

hij klinkt errug lekker!
Maar o jee, net 5 kg afgevallen en een gezin dat in tegenstelling tot moi geen witte chocola lust :rolleyes:  :nooo

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

5

Re: Witte chocoladeframbozentaart/toetje

Dit klinkt heel lekker :) Maar dat is dus 'gewoon' ganache wat je erover giet?  Ik kan me voorstellen dat dat een rommeltje wordt, dat stijft nooit helemaal op :D Die truc met de diepvries snap ik dus wel.. Ik denk dat ik deze probeer, maar het recept iets wijzig, door witte chocolademousse te gebruiken! Lekker  :9

Eigen taart is goud waard! ;)
Klik HIER voor mijn linksite allesovertaart.nl met how to's en HIER voor links van medebaksters!

Re: Witte chocoladeframbozentaart/toetje

Ik ken 'genache' nog niet zo goed.... maar het wordt inderdaad net niet helemaal stijf. Nadat ik het had ingevroren, kon ik het wel gewoon goed snijden en het was erg lekker!

7

Re: Witte chocoladeframbozentaart/toetje

Ik heb eens gelezen, dat als je het opklopt met je mixer je dan de witte chocolademouse hebt. Dit komt omdat je de slagroom opklopt.

Of ben ik nu mis? :s

---> Creatief, informatief, maar vooral een lekkere weblog! <---
http://bijjolan.blogspot.nl/

8

Re: Witte chocoladeframbozentaart/toetje

Klinkt lekker. Maar je klopt de opgewarmde chocolade met de slagroom niet meer op? Je roert deze samen alleen tot een gladde saus?

Ik wil deze gaan maken maar dan klop ik de witte chocolade met de slagroom nadat deze wat afgekoeld is, wel op met klopfix. Als het goed is moet de taart dan goed opstijven.  :Y

Re: Witte chocoladeframbozentaart/toetje

Ik heb het idd niet opgeklopt. Gewoon eroverheen gegoten. Dan wordt het dus compact en niet luchtig. Maar opkloppen kan denk ik ook prima.
Ben benieuwd hoe jullie hem vinden:)!