1

Onderwerp: nog een chocolate leather vraagje

Hallo,

Als ik chocolate leather maak kan ik die dan een paar dagen bewaren. Bijvoorbeeld vandaag maken en dan donderdag pas gebruiken om een taart mee te bekleden? En bewaren kan dat op kamertemperatuur?

groetjes cicindy......een enthousiaste beginneling

2

Re: nog een chocolate leather vraagje

Ja en ja. Evt. paar seconde in de magnetron om het weer kneedbaar te maken.

If life gives you lemons, make lemoncurd.

3

Re: nog een chocolate leather vraagje

ok dank je, dat scheelt me weer wat tijd die ik alvast kan voorbereiden

groetjes cicindy......een enthousiaste beginneling

4

Re: nog een chocolate leather vraagje

Smaakt chocolate leather meer naar chocola of meer naar 'fondant'?

5

Re: nog een chocolate leather vraagje

Nee hoor, het is chocola met maar een beetje ander spul erdoorheen om het kneedbaar te maken, dus het smaakt gewoon naar chocola hoor!!

If life gives you lemons, make lemoncurd.

6

Re: nog een chocolate leather vraagje

ik ga hem vanavond maken (denk ik haha)

groetjes cicindy......een enthousiaste beginneling

7

Re: nog een chocolate leather vraagje

Is het gelukt? Is het moeilijk voor een beginner? Ik heb tot nu toe nog maar een paar taarten bekleed.

8

Re: nog een chocolate leather vraagje

mijn chocolate leather leek gelukt, maar helaas hij plakte erg aan de roller met uitrollen, het lukt echt helemaal niet.....zou hij dan te droog of juist nog te vettig zijn?

groetjes cicindy......een enthousiaste beginneling

9

Re: nog een chocolate leather vraagje

niemand?????

groetjes cicindy......een enthousiaste beginneling

10

Re: nog een chocolate leather vraagje

:think: weet het niet.. heb je het geprobeerd met een beetje crisco aan de roller ? en is het een houten of een kunstof roller ?

if you can dream it, you can live it (WD)

11

Re: nog een chocolate leather vraagje

ja heb crisco geprobeerd, heb een kunstof roller

heb ook nog geprobeerd om het juist droger te maken met maizena (gewoon om te proberen, was al niet meer bedoeld om ook nog op de taart te doen), maar ook dat lukte niet.

Zou het kunnen dat ik teveel vet weg heb gehaald na het verwarmen?

groetjes cicindy......een enthousiaste beginneling

12

Re: nog een chocolate leather vraagje

Zou kunnen. Je moet idd wel zorgen dat het vet er niet uitgaat.

Overigens ben ik blijkbaar echt in de Sintstemming. Ben je topic al een paar keer tegen gekomen, maar vandaag associeer ik Chocolate leather ineens met chocolade letter...... :+

If life gives you lemons, make lemoncurd.