1 Laatst bewerkt door vera79 (23-11-2010 08:51)

Onderwerp: Mijn eerste bruidstaart

Hallo allemaal,

Hier is mijn eerste bruidstaart, deze was voor een hele goede vriendin van me.

Moet zeggen een bruidstaart geeft wel meer stress moet natuurlijk wel goed zijn.

Ze hebben alles zelf uitgezocht de smaak maar ook het ontwerp, hoefde het alleen maar na te maken.
Maar dan wil je het natuurlijk wel goed doen.
Ze wilde een rustige taart niet met teveel dingetjes en vooral geen rozen.
Het was ook maar voor een groep van 20 man dus niet zo groot.

Uit eindelijk wel bij met het resultaart, behalve dat het hart niet precies in het midden is maar daar heb ik gelukkig geen commentaar over gehad.

Ze vonden hem heerlijk, en veel goede reacties gehad.
Ik had een moscovisch beslag (daar werk ik altijd mee)
Gevuld met een sheridon likeur botercreme
en getempeerd met een eigen gemaakte siroop van verse aardbeien met kirsch likeur.
De smaken pasten super bij elkaar, heb hem zelf ook mogen proeven hihhi (was een van de gasten)

http://i51.tinypic.com/qy9475.jpg

http://i56.tinypic.com/168s9z6.jpg

Het lijkt of er teveel creme in zit maar dat is niet zo.
De creme was niet machtig maar heel luchtig en zacht, het smolt op je tong.
De verhoudingen waren eigenlijk precies goed.
Ik was wel bang dat het te machtig zou worden maar gelukkig niet.

Ik weet wel dat ik echt een hobby bakster ben, denk niet dat voor vreemde een bruidstaart ga maken, komt voor mij te veel stress bij kijken, stel het gaat mis, poehhh moet er niet aan denken. Ben ook nog een beginneling nog geen jaar bezig, misschien verdwijnt die onzekerheid nog.

Veel bak plezier
Liefs Vera

Re: Mijn eerste bruidstaart

Ik vind 'm erg mooi geworden en hij klinkt ook errug lekker  :Y

Stress heb ik ook altijd, heel herkenbaar, ik bak ook nog niet zolang en alleen voor familie en vrienden, maar een bruidstaart zou ik nog niet aandurven hoor!

"de hersenpan is geen jukebox waar je naar believen vrolijke ideeën uit tovert" - Martin Bril (1959-2009)

3

Re: Mijn eerste bruidstaart

Mooi hoor!!!

Hoe heb je die siroop gemaakt????

4

Re: Mijn eerste bruidstaart

prachtig, strak en mooie kleuren, kortom :thumb:

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

5

Re: Mijn eerste bruidstaart

Hij is errug mooi!! En ziet er lekker uit!! :thumb:  :Y

Groetjes Willy

Re: Mijn eerste bruidstaart

Mooi hoor. Vind de kleur paars die je hebt gebruikt erg mooi en het lijkt net of het hart er in ligt ipv er op. Is dit ook zo? Anders heb je het wel heel mooi dun uitgerold.

Life is what you bake it.

7 Laatst bewerkt door vera79 (24-11-2010 09:27)

Re: Mijn eerste bruidstaart

Dankje allemaal voor de leuke reacties,

Het recept van de siroop moet ik nog even op zoeken maar zal hem zo snel mogelijk hier plaatsen.

En het hart heb er niet ingelegd gewoon dun er boven op.
Meestal doe ik het er dun op. ik houd niet zo van dikke lagen marsepein op elkaar.
Ik werk er zo graag mee maar lust zelf geen fondant en marsepein.
Maar mijn voorkeur gaat uit naar fondant werk voor mij fijner.
Deze taart is met marsepijn. Dat wilde het bruidspaar graag.
En de kleur heb ik zelf gemengd.

Veel bak plezier
Liefs Vera

8

Re: Mijn eerste bruidstaart

Heel fraai! en die vullingen klinken overheerlijk!!

:thumb:  :thumb:

Deleukstetaartenshop Almere, verkozen tot leukste winkel van Almere en van Flevoland!

9

Re: Mijn eerste bruidstaart

Hey chymera,

Ik had je nog beloofd het recept van de siroop te geven.
Dit is echt een aanrader en heel makkelijk te maken.
Dit recept is zeker genoeg voor 2 taarten van 25x25 cm
Je kunt het ook een week in de koeling bewaren.

Benodigheden:
350gr verse aardbeien gewassen en uitgelekt.
100 gr. suiker
100 ml kokend water
2 theel. kirsch

- pureer de aardbeien
- doe de suiker met het kokende water in een vuur vaste schaal, en
   roer tot de suiker is gesmolten.
- voeg de aardbeien en kirsch toe.
-  zeef het mengsel zodat de pitjes er uit zijn en laat afkoelen.

Ik vind hem heerlijk.
En je kunt het met vanalles combineren.
de biscuit blijft lekker smeuiig door de siroop.
De siroop smaakt heel fris, ook lekker over ijs met verse aardbeien mmmmm.

veel plezier er mee.

Veel bak plezier
Liefs Vera

10 Laatst bewerkt door Carien (26-11-2010 13:47)

Re: Mijn eerste bruidstaart

Dank je Vera, weer iets wat zeker uitgeprobeerd dient te worden :9 !!

Moet dit ook niet in de rubriek ingezonden recepten??

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

11

Re: Mijn eerste bruidstaart

Hoi Carien,

Dat zou kunnen maar ik heb dat recept uit een van de boeken die ook op deze site staan, mag dat wel? ik heb bewust de naam van het boek er niet bij vermeld, als dat wel mag laat ik jullie wel weten welk boek dat is, staan nog meer leuke en lekkere recepten in, en is niet duur, is ook voor beginners.

Ik weet niet precies wat wel en niet en niet gepubliceerd mag worden, dit recept heb ik met de gok maar op de site geplaats.

Maar echt uitproberen is super lekker.

Veel bak plezier
Liefs Vera

12

Re: Mijn eerste bruidstaart

@ Vera79

Vraagje moet je echt 2 theel. kirsch in?
Heeft het dan niet z'n alcohol smaak of proef je dat niet meer?

En wat doet dit precies voro je recept.

Alvast bedankt!

Meer Koekjes --> kijk op mijn IG of FACEBOOK!!!
Instagram: TheCookieStudioNL Facebook

13

Re: Mijn eerste bruidstaart

Hele mooie taart, klinkt ook heerlijk. Mooie afwerking, maar inderdaad wel spannend zo'n bruidstaart.

Bakgroetjes van Marinka!

14

Re: Mijn eerste bruidstaart

leuk, ziet er goed uit

15

Re: Mijn eerste bruidstaart

@louise,

Ik heb het recept gevolgd en je proeft geen echte alcohol smaak maar een fris lichte zoete balance tussen de aardbeien en de kirsch.

Ik zelf houd niet van alcohol smaak drink zelfs geen wijn en bier, dus geloof me je proeft het niet.
In schwarzwalderkirsch taart zit dat ook maar daar proef je inderdaad die sterke alcohol smaak dit is hier helemaal niet het geval, dat komt mede door de aardbeien.

Ik zou zeggen probeer het uit.

Veel bak plezier
Liefs Vera

16

Re: Mijn eerste bruidstaart

@ Vera,

Bedankt voor je reactie!
Ik drink ook echt helemaal niet en vindt alcohol echt z'n vieze smaak zeker als het in iets verwerkt wordt.

Maar ik ga het gewoon proberen anders zijn er nog genoeg mensen in de buurt die het vast wel lusten.

Meer Koekjes --> kijk op mijn IG of FACEBOOK!!!
Instagram: TheCookieStudioNL Facebook

17

Re: Mijn eerste bruidstaart

@louise,

Ja ik zou het zeker proberen.
Ik eet zelfs geen kersenbonbons omdat ik die smaak zo vies vind.
Maar was zo blij verrast met deze siroop.
Ik weet zeker dat je het lust.

Laat me weten wat je ervan vondt als je het gemaakt hebt.
Ben wel benieuwd :)

succes ermee.

Veel bak plezier
Liefs Vera