1

Onderwerp: afsmeren

Ik heb tot nu toe steeds de mix van boter met poedersuiker gebruikt voor het afsmeren. Nu heb ik de suikerbakkers (d)roompoeder gebruikt om boter au beurre te maken.
Ik heb nu voor het eerst een taartje met marsepein gemaakt ipv fondant, maar weet niet of ik die botercreme van poeder wel kan gebruiken voor het afsmeren. Er zit namelijk wel water doorheen en ben bang dat de marsepein smelt.
Is dit ook te gebruiken om af te smeren of kan dat alleen met de mix van boter en poedersuiker? Vind het laatste namelijk niet altijd zo lekker.

2

Re: afsmeren

Om alle risico's van smeltende marsepein te voorkomen gebruik ik de mix alleen als vulling en voor het afsmeren de 1:1 botercrème.

Verdwalen in zoetigheid
www.hettaartenbos.nl voor al uw zoete creaties

3

Re: afsmeren

Ik denk wel dat marsepein beter tegen vocht kan dan fondant maar ik gebruik ook altijd de 1:1. Idd om geen risico's te nemen.

4

Re: afsmeren

met esther eens: marsepein kan er beter tegen hoor. Maar ik smeer altijd met 1:1

Gelukkig is dit nu weer mijn hobby!